Γιατί δεν έγινε το Συμβούλιο για τις Έκτακτες Μεταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
Γιατί δεν έγινε το Συμβούλιο για τις Έκτακτες Μεταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης:

 

ΠΔ 75/2016 Άρθρο 8  Η περίπτωση ε' της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του Π.δ. 100/2003, όπως αντικαταστάθηκε με άρθρο 8 του Π.δ. 85/2011, αντικαθίσταται ως εξής:

 

 «ε. Το Β' δεκαήμερο του μηνός Σεπτεμβρίου κάθε έτους το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων, εκτιμώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τις τελευταίες τακτικές μεταθέσεις καταρτίζει αριθμητικούς πίνακες κατά Διεύθυνση Αστυνομίας ή άλλη εξομοιούμενη με αυτή Υπηρεσία κενών οργανικών θέσεων σε Ανθυπαστυνόμους Αρχιφύλακες Αστυφύλακες που πρέπει να πληρωθούν κατά το Γ' δεκαήμερο του μηνός Οκτωβρίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις αιτήσεις ακυρώσεως που προέκυψαν από τις τακτικές μεταθέσεις. Οι θέσεις θα καλύπτονται από Ανθυπαστυνόμους Αρχιφύλακες Αστυφύλακες που ζητούσαν μετάθεση για τις Υπηρεσίες αυτές και μνημονεύονται στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων.

Σε περίπτωση που οι ως άνω θέσεις Αστυφυλάκων δεν καλύπτονται από τις εκκρεμείς αιτήσεις του πίνακα τακτικών μεταθέσεων, καλύπτονται με τοποθετήσεις νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων».

Αυτά προβλέπει το Π.Δ. το οποίο και επίσημα παραβιάστηκε.

 Με μία ανακοίνωση στο προσωπικό του προφίλ ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στα συμβούλια μεταθέσεων έγραψε, περισσότερο ως εκπρόσωπος της Ηγεσίας παρά του συνδικαλιστικού κινήματος, ότι το συμβούλιο αναβλήθηκε λόγω αναδιάρθρωσης.

Βέβαια η συγκεκριμένη δημοσίευση κατέβηκε μετά από λίγες ώρες.

Αλήθεια πώς είναι δυνατόν η αναδιάρθρωση να επηρεάζει τις συμπληρωματικές μεταθέσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεότερα στοιχεία για τους Ανθυπαστυνόμους που κατηγορούνται για απαγωγή και ληστεία - Που υπηρετούν - Το ποσό της "λείας"

Πώς ακριβώς τα οργανικά κενά αλλάζουν με την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης;

 Και αν δεχθούμε αυτήν την αιτιολογία.

Η αναδιάρθρωση με το ρυθμό που εφαρμόζεται θα ολοκληρωθεί το 2018.Τότε θα βγουν και οι συμπληρωματικές;

Προφανώς και ο λόγος δεν ήταν αυτός, αλλά κάτι έπρεπε να μας πουν.
Η Ομοσπονδία μας, δεν εξέδωσε μέχρι στιγμής ανακοίνωση ενημέρωσης προς τους χιλιάδες συναδέλφους που περίμεναν την σημερινή ημέρα για να δουν αν και πότε θα πάνε στον τόπο συμφερόντων τους.

Καθώς φαίνεται επιβεβαιώνεται ο αθηνοκεντρικός τρόπος σκέψης της Ηγεσίας με τον οποίο ολοφάνερα πλέον ταυτίζεται και το νυν Προεδρείο της ΠΟΑΣΥ.  

Αν δε, επιβεβαιωθεί η φημολογία περί αναβολής εξαιτίας του εκλογικού συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ και ότι θα γίνουν την επομένη των εκλογών μιλάμε για τεράστιο ατόπημα. 

Ξεκάθαρα υπηρεσιακοί παράγοντες επηρεάζουν έμμεσα το εκλογικό συνέδριο με μία τέτοια απόφαση.

 Αναμένουμε άμεσα την επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας.

  Υ.Γ. Με το νυν προεδρείο της ΠΟΑΣΥ, η Θεσσαλονίκη έχει ενισχυθεί λιγότερο από κάθε άλλη φορά

  Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης