Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 23/09/2017

Πρόσφατα, στα πλαίσια των προτάσεων που ζητήθηκαν από το ΓΕΕΘΑ για περιορισμό κόστους λειτουργίας και ανάπτυξης νέας αμυντικής πολιτικής, έγινε μελέτη από την αρμόδια Διεύθυνση του Επιτελείου. Η μελέτη αυτή με τη βούλα και τη σφραγίδα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ προωθήθηκε στο Υπουργείο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και προχωρήσουν στην υλοποίηση των προτάσεων, μια εκ των οποίων ήταν και το κλείσιμο στρατοπέδων.

Έλα όμως που στις προτάσεις υπήρχαν πολλά κλεισίματα στρατοπέδων και διαμόρφωση συνθηκών για ανάπτυξη δομών σε περιοχές που έχει πολλούς και καλούς ψηφοφόρους για το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάποιες περιοχές απ’ αυτές πολιτεύεται και κόσμος με πολύ καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί λοιπόν τα χαλάσαμε. Μετά από μια παρέμβαση του ΑΝΥΕΘΑ και με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΕΘΑ η μελέτη επέστρεψε στη βάση της για αναπροσαρμογή. Ουσιαστικά, με τις παρατηρήσεις και τα σχόλια που είχε μάλλον για ανακύκλωση χαρτιού πήγε.

[custom:google-ads]

Υπήρξε κόσμος και κοσμάκης που εργάστηκε γι’ αυτή τη μελέτη, στρατιωτικό προσωπικό που εις βάρος του προσωπικού του χρόνου δούλεψε σκληρά πάνω σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και με δεδομένες προτάσεις. Αυτό δεν το λαμβάνουμε υπόψιν. Όπως δε λαμβάνεται υπόψιν το κόστος συντήρησης και λειτουργίας άχρηστων επί της ουσίας δομών που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα ούτε στις τοπικές κοινωνίες ούτε και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Παρέχουν όμως πλεονεκτήματα σε πολιτικάντηδες παλιάς κοπής για να κάνουν πολιτική τύπου “Γκόρτσου” και “Μαυρογιαλούρου” στην Ελλάδα του 2017, με εννιά χρόνια κρίσης στην πλάτη και με κόσμο που έχει πεί το ψωμί ψωμάκι.

Μισθοί, συντάξεις και επίπεδο ζωής των στρατιωτικών έχουν πάει στον πάτο και κάποιοι ακόμα σκέφτονται κι ενεργούν με βάση το πολιτικό κόστος. Και για να μην τα βάζουμε με τα πρόσωπα, ΥΕΘΑ – ΑΝΥΕΘΑ, κλπ., που τελικά πολλές φορές είναι παρατηρητές εξελίξεων, τα στρατόπεδα που έχουν περιγραφεί στη μελέτη είναι τόσο κοστοβόρα σε ετήσια βάση που κάλλιστα το κλείσιμό τους θα έδινε τεράστια ανάσα στο ΥΠΕΘΑ.

Την καλή δουλειά πάντα την κάνουν οι πολιτευτές, αυτοί δηλαδή που μαζεύουν τα ψηφαλάκια, κι εκεί “βρήκε” και η μελέτη του ΓΕΕΘΑ. Εκεί τα ονοματεπώνυμα είναι συγκεκριμένα. Και για να μην πεί κάποιος πως τα στρατόπεδα δεν πρέπει να κλείνουν, το σημαντικό επιχείρημα είναι πως η μελέτη αποδείκνυε την πρόταση κλεισίματος όχι μόνο με οικονομικούς όρους, αλλά, κι αυτό είναι το σημαντικότερο ίσως, με καθαρά επιχειρησιακά δεδομένα.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζονται σκληρά και μερικοί δίνουν μεγάλο αγώνα για ν’ αλλάξουν τα δεδομένα, όμως χωρίς τη σύμπραξη της πολιτικής ηγεσίας αυτός ο αγώνας είναι κενός. Η εξουσία δεν είναι καλός σύμβουλος στις αποφάσεις και όσοι έχουν βρει μεροκαματάκι λόγω της πολιτικής τους ταυτότητας ξέρουν εκ των προτέρων πως δύσκολα αυτό παγιώνεται. Τα παλικάρια εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι είναι και αστράτευτοι ακόμα, μάλλον δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως ένας λόγος για τον οποίο είναι ακόμα κυβέρνηση είναι το γεγονός πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μπήκαν μπροστά πέρυσι και “καθάρισαν” το προσφυγικό πρόβλημα, έτσι για να καταλαβαινόμαστε.

Και που είστε παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του, στη Δημοκρατία έχουν λόγο όλοι, όχι μόνο οι δικοί μας.

Να σημειώσουμε εδώ και την λανθασμένη πληροφόρηση της αντιπολίτευσης σχετικά με το κλείσιμο των στρατοπέδων αλλά και την αδυναμία του ΥΕΘΑ να επιβάλλει την υλοποίηση της μελέτης.

www.armynow.net

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis