Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 15/02/2017

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1533/17/301429 από 12/02/2017 διαταγή του Αρχηγείου μας, που αφορά την επιλογή Αστυνομικών στο πλαίσιο ειδικής ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, για απόσπαση σε Ελληνικές διπλωματικές αρχές στο εξωτερικό, είδαμε με έκπληξη στην παράγραφο 5 εδάφιο δ’ αυτής να ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ από το δικαίωμα της αίτησης όσους τελούν σε υπηρεσία γραφείου, όσους απουσίαζαν εξήντα (60) ημέρες από την υπηρεσία για λόγους υγείας κατά την τελευταία διετία, ή όσους απουσίαζαν δώδεκα (12) ημέρες συνολικά κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Θεωρώ απαραίτητο ότι η ηγεσία πρέπει να απαντήσει με ποιο σκεπτικό έχει τεθεί αυτός ο περιοριστικός όρος. Όταν κάποιος συνάδελφος τελεί σε αναρρωτική άδεια και επιστρέφει ως μάχιμος στην Υπηρεσία του (με ιατρική γνωμάτευση ικανότητας ή σε τραυματισμό με έγγραφη βεβαίωση αποθεραπείας), τότε για ποιο λόγο δεν έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης στο εξωτερικό; είναι τουλάχιστον άδικος ο αποκλεισμός αυτός από τη στιγμή που την παρούσα στιγμή ο συνάδελφος υπηρετεί κανονικά στην υπηρεσία ως μάχιμος. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη παράγραφος πρέπει να αφαιρεθεί και να δοθεί και σχετική παράταση στην υποβολή αιτήσεως από τους επιθυμούντες.

Έτσι κρίνεται αναγκαία η άμεση τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή της υπ’ αριθ. 1027/4/26 – ιδ’ από 2010 που ορίζει όλα τα ανωτέρω.

Παρατίθεται η παραπάνω Υπουργική Απόφαση που αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα:

 

 

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Ε.Κ.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 www.ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis