Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 13/08/2018

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιτέθηκε εκ νέου σε έναν από τους αγαπημένους του στόχους, τη Harley-Davidson, προτρέποντας σε μποϊκοτάζ εναντίον της αν η κατασκευάστρια εταιρία των διάσημων μηχανών μεταφέρει ένα μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη, όπως είχε προαναγγείλει.

Οι διευθύνοντες της εμβληματικής αμερικανικής μάρκας αποκάλυψαν στα τέλη Ιουνίου ότι σχεδιάζουν να μεταφέρουν στην Ευρώπη το τμήμα της παραγωγής τους που προορίζεται για την αγορά αυτή.

[custom:google-ads]

Είναι μια απόφαση που έλαβε για να μην υποστεί την αύξηση των ευρωπαϊκών τελωνειακών δασμών, που από 6% ανήλθαν σε 31% για τις μοτοσικλέτες Harley-Davidson, σε αντίποινα, μετά την υιοθέτηση από την κυβέρνηση Τραμπ των νέων τελωνειακών δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγεται στις ΗΠΑ.

"Πολλοί ιδιοκτήτες μηχανών Harley Davidson σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν την εταιρία εάν η παραγωγή φύγει στο εξωτερικό. Τέλεια!", έγραψε σήμερα στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

"Οι περισσότερες άλλες εταιρίες έρχονται σε μας, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών της Harley", συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επικρίνοντας το εμπορικό σήμα με το πορτοκαλί και λευκό λογότυπο ότι έλαβε μια "πολύ κακή απόφαση".

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα θα έχουμε ισότιμους όρους ανταγωνισμού" με τις άλλες χώρες, έγραψε τέλος ο Τραμπ.

Στην ανακοίνωση της 25ης Ιουνίου, η Harley-Davidson ανέφερε ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά τη στρατηγική της στα τέλη Ιουλίου, αλλά η εταιρία δεν έχει ακόμη κάνει αυτές τις διευκρινίσεις.

Στα τέλη Ιουλίου όμως ανακοίνωσε ότι λανσάρει ένα νέο μοντέλο μικρότερου κυβισμού για την ασιατική αγορά και ότι η μοτοσικλέτα αυτή θα παράγεται στην Ασία από έναν συνεργάτη του ομίλου.

Κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, λίγες μέρες νωρίτερα, η Harley-Davidson ανέφερε ότι οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ δεν είχαν επηρεαστεί, σε αυτό το στάδιο, από τις συνέπειες της τελωνειακής μάχης που άρχισε η κυβέρνηση Τραμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis