Γιατί η αστυνομία στη Βρετανία λέει ότι αυτή η φωτογραφία μπορεί να κρύβει κάτι σοκαριστικό

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ;
Γιατί η αστυνομία στη Βρετανία λέει ότι αυτή η φωτογραφία μπορεί να κρύβει κάτι σοκαριστικό

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται να εικονίζεται μια γυναίκα που καθαρίζει τζάμια.

Όμως η Αστυνομία της Βρετανίας, και συγκεκριμένα της Avon και Somerset, επιμένει πως ίσως κάτι άλλο μπορεί να κρύβει αυτό το φαινομενικά αθώο στιγμιότυπο.  

Με την συγκεκριμένη εικόνα, οι βρετανικές αρχές επέλεξαν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για το ζήτημα της οικιακής δουλείας και της εργασιακής εκμετάλλευσης των σύγχρονων σκλάβων.   

Χρησιμοποιώντας το hastag #TellUsWhatYouSee, η αστυνομία ζητά τη συνδρομή των πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου που φαίνεται να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις.  

«Αν βλέπετε κάποιον που βρίσκεται συνέχεια κλεισμένος σε ένα σπίτι, κάνει συνέχεια δουλειές και δεν βγαίνει ποτέ μόνος έξω, ίσως να βλέπετε ένα θύμα οικιακής δουλείας ή εκμετάλλευσης», δηλώνει η αστυνομία.  

Πρόκειται για ένα είδος σύγχρονης δουλείας, δύσκολο στον εντοπισμό του καθώς είναι γεγονός ότι τα θύματα σπάνια κάνουν καταγγελίες, εφόσον εκβιάζονται με διάφορους τρόπους. Γι' αυτόν το λόγο η αστυνομία ζητάει από τους ανθρώπους να αναφέρουν τυχόν σχετικά σημάδια.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θύμα σε τέτοιες περιπτώσεις αναγκάζεται να εργάζεται και είτε δεν πληρώνεται καθόλου είτε δέχεται μια ελάχιστη αμοιβή.

Η Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος ανέφερε ότι 5145 δυνητικά θύματα καταγγέλθηκαν σε αναφορές που έγιναν το 2017.  

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε: «Βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στο κοινό να είναι τα μάτια και τα αυτιά μας, να είναι στα σημεία που δεν μπορούμε πάντα να είμαστε. Οι πληροφορίες που παίρνουμε από το κοινό θα μπορούσαν να είναι το κομμάτι που λείπει από το παζλ ή κάτι σημαντικό σε μια υπόθεση. Η σύγχρονη σκλαβιά συμβαίνει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να προστατεύσουμε μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους της κοινωνίας, οι οποίοι πολύ συχνά δεν έχουν φωνή».