Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:01 | 10/02/2015

 

Οι Απόκριες είναι αναμφισβήτητα μια περίοδος που όλα τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία. Τα περισσότερα παιδιά κάνουν, αρκετό καιρό πριν, σχέδια για την αποκριάτικη στολή που πρόκειται να φορέσουν όταν έρθει η στιγμή.!

Υπάρχουν άπειρες επιλογές αποκριάτικων στολών που μπορούν να επιλέξουν. Για παράδειγμα, τα παιδιά συνήθως επηρεάζονται από τους ήρωες που προβάλλονται στα παιδικά έργα και στις παιδικές σειρές την εκάστοτε χρονιά. Εκεί κι αν έχουν αφθονία από επιλογές.

Είναι ωστόσο ορισμένες στολές που πάντα βρίσκονται πρώτες στις προτιμήσεις τους. Είναι ορισμένες στολές που ήταν, είναι και θα είναι ανάμεσα στις πρώτες επιλογές τους!

Όλοι λίγο πολύ έχουμε στο νου μας ποιες είναι αυτές οι στολές. Για τα κορίτσια είναι συνήθως οι πριγκίπισσες. Στα μικρά κορίτσια αρέσει να μοιάζουν όμορφα. Συχνά μιμούνται τις μαμάδες τους. Φορούν τα φορέματά τους και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους, βάφονται, κρατούν τσάντες και προσποιούνται τις μεγάλες κυρίες. Ο ρόλος της πριγκίπισσας ή και της βασίλισσας φαντάζει στα μάτια τους ακόμη πιο σπουδαίος από της απλής κυρίας. Τα μικρά κορίτσια φαίνονται πεντάμορφα μέσα στα φανταχτερά, μακριά, φουντωτά φορέματά τους. Αυτός ο ρόλος τους αρέσει τόσο γιατί αντιπροσωπεύει πολύ τη θηλυκή-δυναμική πλευρά που έχουν ήδη από την πολύ νεαρή ηλικία μέσα τους τα κορίτσια.

Και για τα αγόρια; Ποια είναι η ιδανική αποκριάτικη στολή για τα αγόρια; Στην κορυφή των προτιμήσεών τους βρίσκονται οι στολές του καουμπόη, του σούπερ ήρωα και βέβαια του αστυνομικού!!!! Τα αγόρια θαυμάζουν τον μπαμπά τους, όπως τα κορίτσια τη μαμά τους, αλλά πολύ περισσότερο θαυμάζουν τους ήρωες! Τους σπουδαίους και δυνατούς άνδρες που υπερασπίζονται το καλό. Τους γενναίους που σώζουν και προστατεύουν τους αδύναμους. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που παίρνουν τόσο στα σοβαρά το ρόλο τους που προσποιούνται ότι είναι τόσο δυνατοί που προστατεύουν τα κορίτσια από κλέφτες ή από ανώτερα ακόμη όντα, όπως είναι για παράδειγμα δράκοι ή βαμπίρ. Και δεν υπάρχει πιο ιδανική στολή από τη στολή ενός σούπερ ήρωα ή ενός αστυνομικού για να πετύχουν αυτό το ιδεώδες του καλού και δυνατού.

Πηγαίνετε σε ένα παιδικό πάρτυ και παρατηρείστε. Πόσα αγόρια ντυμένα αστυνομικοί υπάρχουν; Μπορεί να είναι και τα μισά παιδιά του πάρτυ. Βέβαια και τα κορίτσια ντύνονται αστυνομικίνες και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Και στα κορίτσια αρέσει να προασπίζονται το σωστό και το δίκαιο, απλώς στις μικρές ηλικίες παρατηρείται μια κάπως μεγαλύτερη κλίση των αγοριών προς το επάγγελμα του αστυνομικού.

 

Τα μικρά αγόρια ήταν, είναι και θα είναι οι πιο μεγάλοι θαυμαστές των αστυνομικών!! Όσα άσχημα κι αν ακούγονται ανά διαστήματα για τους αστυνομικούς, όσο κι αν κάποιοι τους δυσφημούν, όσο κι αν υπάρχουν συχνά άδικες κατηγορίες και εξαιρετικά μεγάλες βωμολοχίες στο πρόσωπο τους, για τα παιδιά το επάγγελμα του αστυνομικού θα είναι πάντα το πιο καλό, το πιο δυναμικό, το πιο έντιμο, το πιο ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ!

Για τα μικρά παιδιά οι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ.!

Και ξέρετε τι λένε ε;; Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια..

Σπουδαία η αλήθεια και τα πιστεύω των παιδιών. Μην τα υποτιμάμε.. Εξάλλου το ξέρουμε! Συχνά αποδεικνύονται πολύ πιο έξυπνα από τους μεγάλους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis