Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:10 | 17/03/2015

“Η σχετική πρόταση των ΕΠΛΣ :

Άρθρο 13 παρ. 1 γ) του ΠΔ 33/09 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 18 του ΠΔ 97/12 να τροποποιηθεί ως κάτωθι:

(ζζ) Έναν εκπρόσωπο της ΠΕΑΛΣ μετά ψήφου, με αναπληρωτή έτερο εκπρόσωπο της ΠΕΑΛΣ, μόνο για τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις λοιπών Ανωτέρων και Κατωτέρων Αξιωματικών. Για τις τοποθετήσεις – μεταθέσεις Ανθ/στών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων, θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος πρωτοβάθμιας ένωσης προσωπικού ΛΣ (ΕΠΛΣ) κατ’ υπόδειξη της ΠΟΕΠΛΣ μετά ψήφου, με αναπληρωτή έτερο εκπρόσωπο της πρωτοβάθμιας ένωσης προσωπικού ΛΣ (ΕΠΛΣ).

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: θεωρούμε ότι η ΠΕΑΛΣ ως πρωτοβάθμια ένωση αξιωματικών και μόνο, πρέπει να συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στα συμβούλια μεταθέσεων των αξιωματικών και την θέση της στα συμβούλια του λοιπού προσωπικού, να παίρνει εκπρόσωπος ΕΠΛΣ (από διαφορετική ένωση σε κάθε συμβούλιο)]. 

Άρθρο 13 παρ. 2 του ΠΔ 33/09 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 18 του ΠΔ 97/12 να τροποποιηθεί ως κάτωθι:

στ) Έναν εκπρόσωπο της ΠΕΑΛΣ μετά ψήφου, με αναπληρωτή έτερο εκπρόσωπο της ΠΕΑΛΣ, μόνο για τις τοποθετήσεις και μεταθέσεις λοιπών Ανωτέρων και Κατωτέρων Αξιωματικών. Για τις τοποθετήσεις – μεταθέσεις Ανθ/στών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων, θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος πρωτοβάθμιας ένωσης προσωπικού ΛΣ (ΕΠΛΣ) κατ’ υπόδειξη της ΠΟΕΠΛΣ μετά ψήφου, με αναπληρωτή έτερο εκπρόσωπο της πρωτοβάθμιας ένωσης προσωπικού ΛΣ (ΕΠΛΣ).

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: θεωρούμε ότι η ΠΕΑΛΣ ως πρωτοβάθμια ένωση αξιωματικών και μόνο, πρέπει να συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στα συμβούλια προσφυγών των αξιωματικών και την θέση της στα συμβούλια του λοιπού προσωπικού, να παίρνει εκπρόσωπος ΕΠΛΣ (από διαφορετική ένωση σε κάθε συμβούλιο)]. “

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Είναι γνωστό στην ΠΕΑΛΣ οτι  τα τελευταία 5 χρόνια κάποιες  [ΕΠΛΣ] τοπικές ενώσεις της ΠΟΕΠΛΣ επιμένουν στη μη συμμετοχή της ΠΕΑΛΣ στα συμβούλια μεταθέσεων του προσωπικού αλλά και οτι κάποιες ΕΠΛΣ  δηλώνουν οτι δε μας αναγνωρίζουν ή ότι μπορούν οι ίδιες οι τοπικές ενώσεις να αντικαταστήσουν το ρόλο μας .

Τουλαχιστον με  την παραπάνω πρόταση τους έως ενα σημείο μας αναγνωρίζουν ως Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών και ευτχως τους επιτρέπουν να συμμετέχουμε στα συμβούλια μεταθέσεων και προσφυγών έστω μόνο των Αξιωματικών  .

Κάποιοι θα αναρωτηθούν γιατί δε ζήτησαν την αύξηση της σύνθεσης των συμβουλίων με τη συμμετοχή κάθε φορά και ενός εκπροσώπου απο διαφορετική ΕΠΛΣ πέραν του εκπροσώπου της ΠΟΕΠΛΣ και της ΠΕΑΛΣ  . Μήπως  ο στόχος δεν είναι μόνο η συμμετοχή εκπροσώπων των ΕΠΛΣ στα συμβούλια αλλά να βγει η ΠΕΑΛΣ  από τα πόδια τους .Μήπως η ΠΕΑΛΣ τα τελευταία χρόνια χαλαει την πιάτσα και τα σχέδια κάποιων  ..?

ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΠΑΛΑ ΜΟΝΟΣ  ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ , ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ,ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ , ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΤΙΜΑ .

Όταν οι ίδιες τοπικές ενώσεις δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους τους στα συμβούλια από την εκαστοτε Ηγεσία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ που ανήκουν  και οταν οι ίδιες τοπικές ενώσεις δεν έχουν εμπιστοσύνη   η μια στην άλλη και ζητούν συμμετοχή στα συμβούλια διαφορετικής ΕΠΛΣ καθε φορά και διαφορετικού εκπροσώπου απο ΕΠΛΣ,  τότε σίγουρα κατι δεν πάει καλά και το θέμα απο όλες τις πλευρές του  χρήζει περαιτέρω διερεύνησης και προβληματισμού .

Τα συμβούλια μεταθέσεων και προσφύγων δεν είναι <<παιχνιδάκι>> ούτε <<μέσο>> αυτοπροβολή του καθενός μας  , ούτε η συμμετοχή  μας ως συνδικαλιστές σε αυτά σας  κάνει ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ , ούτε πρέπει η συμμετοχή σας να ειναι μοχλός πίεσης προς τα μελη μας για να σας ψηφίζουν ή να γίνονται μέλη σας .

Μήπως αντι να λέτε ποιοι θα συμμετέχετε στα συμβούλια να καθίσετε όλοι μαζί και να φτιάξετε ενα πλαίσιο <<αυστηρά >> δίκαιο και κοινωνικό τέτοιο που και  χωρίς τη συμμετοχή των συνδικαλιστών  οι συνάδελφοι θα είναι ΣΧΕΔΟΝ σίγουροι για την ορθότητα των  αποφάσεων  του συμβουλίου μεταθέσεων απο την  ιδια τη  διοίκηση του Σώματος ενισχύοντας παράλληλα το δικαίωμα στην προσφυγή ,  τις διαδικασίες του συμβουλίου και τους εκπροσώπους των ενώσεων στα συμβούλια προσφυγών .

Θα μου πείτε τι λεω τώρα , εδω κάποιοι συνδικαλιστές θέλουν να βγάλουν ο ενας τον άλλο απο τα συμβούλια και να έχουν το πάνω χερι σε ενα σύστημα μεταθέσεων που οι ιδιοι εχουν φτιάξει και που σχεδον ποτε δεν εφαρμόζεται .

Τελικά μήπως δεν ειναι  απορίας άξιο οτι  ζητάτε  αποκλεισμό της ΠΕΑΛΣ απο τα συμβούλια …..

Τελικά μήπως θέλετε να εχετέ και το καρπούζι και το μαχαίρι …

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ  ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

[ΔΕΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΜΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ]   .

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΞΑΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ  ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ .

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ << ΣΥΣΤΗΜΑ>> ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ  ΑΠΛΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .

ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ  ΟΣΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑν ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ .

ΜΗΠΩΣ  ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ Η ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΟΤΙ ΑΔΙΚΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ .  

ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ….., ΑΦΟΥ  ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,  ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΟ <<ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ >> ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ .

Εχετε πει ποτέ σε κάποιο μέλος σας οτι ήρθε η ώρα να μετατεθεί

Εχετε πει ποτέ σε κάποιο μέλος σας οτι δεν εχει δικαίωμα να ζητά κατι που θα αδικήσει αλλο συνάδελφο

Έχετε πει ποτέ ποτέ όχι σε παρεμβάσεις που δέχεστε για τη <<βοήθεια>> συναδέλφων να μη μετατεθούν αν και πρέπει

ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΑΞΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ , ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ .

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ,  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ   ΑΜΕΤΑΘΕΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ, ΑΡΑ ΚΑΙ <<ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ >> ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΑΣ,  Η ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΣΤΕ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ , ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ….???

ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ .

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ,  ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΣΤΩ ΣΕ ΡΟΛΟ  <<ΔΙΑΙΤΗΤΗ>> , ΓΙΑΤΙ 8000 ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΩΝ ΣΑ ΚΑΙ ΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ  ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .

[ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ,ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ,ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ , ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Η ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΙΑΣ Η ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ]

 

http://lamda-sigma.blogspot.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis