Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:25 | 15/06/2015

Ένας έφηβος στρατιώτης από τη Βόρεια Κορέα διέσχισε σήμερα τα πιο στρατιωτικοποιημένα σύνορα στον κόσμο προκειμένου να λιποτακτήσει στη Νότια Κορέα, δήλωσαν αξιωματούχοι του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Αν και περισσότερες από χίλιες λιποταξίες καταγράφονται κάθε χρόνο από τη Βόρεια στη Νότια Κορέα, οι περισσότεροι λιποτάκτες διέρχονται μέσω Κίνας και σπάνια Βορειοκορεάτης διασχίζει τη ναρκοθετημένη Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ). Η τελευταία φορά που σημειώθηκε μία τέτοια διέλευση ήταν το 2012.

Ο στρατιώτης προσέγγισε ένα απομακρυσμένο συνοριακό νοτιοκορεατικό φυλάκιο στην κομητεία Χουάτσεον της επαρχίας Γκανγκουόν, στο κεντρικό τμήμα της χερσονήσου, γύρω στις 8 π.μ. (τοπική ώρα) σήμερα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών ούτε ερρίφθησαν προειδοποιητικά πυρά καθώς ο στρατιώτης εξέφρασε σαφώς την πρόθεσή του να αυτομολήσει, δήλωσε ο αξιωματούχος. Ο στρατιώτης συνελήφθη ενώ οι αξιωματούχοι πραγματοποιούν ελέγχους.

Η DMZ εκτείνεται κατά μήκος της κορεατικής χερσονήσου σε πλάτος τεσσάρων χιλιομέτρων και είναι οχυρωμένη με νάρκες και συρματοπλέγματα. Στη νοτιοκορεατική πλευρά υπάρχουν τηλέφωνα ώστε λιποτάκτες από τον Βορρά να μπορούν να ζητήσουν βοήθεια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε πως ο βορειοκορεατικός στρατός τοποθέτησε νάρκες σε κάποια τμήματα των συνόρων φέτος, σε μία προσπάθεια προφανώς να αποτρέψει τους λιποτάκτες, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis