Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:29 | 19/09/2015

«Είμαστε στο έλεος του κάθε κακοποιού. Τους πιάνουν και την άλλη μέρα είναι έξω. Πρέπει να μας σκοτώσουν για να πάνε φυλακή; », έλεγε απογοητευμένος και ταυτόχρονα τρομαγμένος ένας επαγγελματίας στο LamiaReport...

Πολλές φορές έχουμε αναρτήσει ειδήσεις για ληστείες που κατέληξαν σε φόνο. Λίγο μετά ακολουθεί η επόμενη ανάρτηση «Ο ληστής - δολοφόνος είχε προφυλακιστεί για ληστείες, κλοπές και διάφορα άλλα αδικήματα, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους...»

Ποιος θα εξηγήσει στους γονείς του παλικαριού, που σκοτώθηκε πρόσφατα σε ληστεία κοσμηματοπωλείου, γιατί το παιδί τους είναι στο χώμα;

Γιατί οι αστυνομικοί, που με κίνδυνο της ζωής τους συλλαμβάνουν επικίνδυνους κακοποιούς, θα πρέπει να κινδυνέψουν ξανά, όταν την επόμενη ήμερα αυτός θα είναι έξω για να κάνει πάλι τα ίδια;

Η κραυγή αγωνίας από τη Θήβα

Το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών κατάφεραν να πιάσουν έναν 21χρονο ρομά ο οποίος, είχε γίνει ο φόβος και τρόμος της περιοχής. Ο νεαρός άρπαζε από γυναίκες τις τσάντες ή τα κοσμήματα που φορούσαν στο λαιμό την ώρα που τα θύματα περίμεναν στην στάση ή περπατούσαν στο δρόμο.

Επίσης είχε κάνει και διάφορες άλλες κλοπές, ενώ και στο παρελθόν είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα.

Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, τους επιτέθηκε μαινόμενος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών και με περιπετειώδη τρόπο τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

Κι όμως την άλλη μέρα ήταν έξω!!!

Όταν τον είδαν οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους «Την επόμενη μέρα ήρθε και πάλι στην περιοχή και απειλούσε όλο τον κόσμο. Είμαστε στο έλεος του κάθε κακοποιού. Τους πιάνουν και την άλλη μέρα είναι έξω. Πρέπει να μας σκοτώσουν για να πάνε φυλακή;» 

Η δικαιοσύνη

Φυσικά δεν πιστεύουμε ότι οι Εισαγγελικοί λειτουργοί και οι άνθρωποι της δικαιοσύνης δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά και ότι τους αφήνουν ελεύθερους για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.

Είναι και αυτοί με δεμένα τα χέρια, γιατί πρέπει να εφαρμόσουν το γράμμα του νόμου. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί δυσάρεστα γεγονότα, αν τα γρανάζια της δικαιοσύνης λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε και κυρίως στο χρόνο που θα έπρεπε.

Το θέμα όμως είναι ποιοι φτιάχνουν τους νόμους. Οι "Καθηγητάδες" και οι Πολιτικοί, που δυστυχώς όπως έχει αποδειχθεί δεν έχουν καμία επαφή με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και την καθημερινότητα.

Το ότι έχουν γεμίσει οι φυλακές και δεν χωράνε άλλους κακοποιούς, φυσικά δεν είναι σοβαρή δικαιολογία, γι΄ αυτό θα πρέπει τάχιστα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σκύψουν πάνω από αυτό το σοβαρό πρόβλημα και να δώσουν λύση.

Διαφορετικά κάθε μέρα που περνάει η εγκληματικότητα θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη χώρα μας.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

 

lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis