Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:03 | 05/05/2019

Ο DaveThompson, επικεφαλής της αστυνομίας του WestMidlandsδήλωσε ότι η αστυνομία αναγκάζεται να αφήνει τους εγκληματίες να ξεφεύγουν ατιμώρητοι εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που δέχονται οι αστυνομικοί καθημερινά.

[custom:google-ads]

Η κυβέρνηση προσπαθεί επί του παρόντος να αποτρέψει την κριτική ότι η χρηματοδότησή της που μειώθηκε κατά 19% στην αστυνομία από το 2010 -γεγονός που οδήγησε σε απώλεια 45.000 αξιωματικών και προσωπικού- έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Ο Τhompson, επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης δύναμης στην Αγγλία είπε στον Guardian: "Δεν είμαστε πάντα σε θέση να κερδίσουμε τον αγώνα με τους εγκληματίες με τον τρόπο που θα θέλαμε – έχουμε καθυστερήσεις στις ανταποκρίσεις γιατί τα περιστατικά είναι πολλά κι εμείς λίγοι ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στη σύλληψη 3 μελών σπείρας

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις της αστυνομίας υπάρχει μεγάλη έλλειψη αστυνομικών, με το 14% των θέσεων κενών - που σημαίνει ότι το ένα τέταρτο των κλοπών και τα καθημερινά περιστατικά επιθέσεων διερευνούνται από υπαξιωματικούς, οι οποίοι καταρτίζονται τώρα, για να καλύψουν τα κενά.

Ο MattParr, ο οποίος ήταν επικεφαλής της τελευταίας επιθεώρησης, δήλωσε: "Οι υπεύθυνοι δεν διενήργησαν εγκαίρως τις απαραίτητες έρευνες. Τώρα το κάνουν. Δεν έχουν την ίδια διαπίστευση, δεν έχουν την ίδια εμπειρία. "

Είπε ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες δεν είχαν αρκετούς αξιωματικούς να διερευνούν εγκλήματα όπως κλοπές, επιθέσεις χαμηλότερου βαθμού και διαρρήξεις.

Η HMICFRS δήλωσε ότι η αστυνόμευση της γειτονιάς, ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση σχέσεων που μπορεί να οδηγήσει στην πρόληψη της εγκληματικότητας, υπέφερε, ενώ πολλοί αξιωματικοί τραβήχτηκαν για να καλύψουν τα κενά αλλού.

Ο Thompson δήλωσε επίσης ότι η επιδείνωση του τρόπου με τον οποίο η αστυνομία χειρίζεται τα αδικήματα της καθημερινής ζωής καταστρέφει την πίστη που έχει ο πολίτης στους φορείς επιβολής του νόμου.

Η αστυνομία στο παρόν προσπαθεί να πάρει μια δέσμευση για περισσότερα χρήματα - αλλά κάποιοι φοβούνται ότι η αναταραχή του Brexit μπορεί να οδηγήσει την αναβολή του γύρου των δαπανών.

Το βίαιο έγκλημα αυξάνεται, ειδικά οι ανθρωποκτονίες και οι επιθέσεις με μαχαίρια κι η αστυνομία πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Η MICFRS έκρινε ότι οι περισσότερες από τις 14 δυνάμεις που επιθεωρούσε έχουν ήδη καταφέρει να καινοτομήσουν και να μειώσουν τις ανεπάρκειες.

 

Άλλο θέμα που ανέφερε η έκθεση ήταν η έλλειψη εποπτείας και το ζήτημα της ψυχολογίας των αστυνομικών.

Ο JohnApter, πρόεδρος της Αστυνομικής Ομοσπονδίας δήλωσε: «Η πρόσφατη έρευνα μας έδειξε ότι το άγχος των αστυνομικών είναι σοβαρή υπόθεση, με το 90% περίπου των αστυνομικών να λέει ότι δεν μπορούν πλέον να διαχειριστούν τις απαιτήσεις της ομάδας τους.»

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε: «Αποδεχόμαστε τα ευρήματα της HMICFRS, τα οποία δείχνουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις γενικά αποδίδουν καλά, αλλά αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα.

Αναγνωρίζουμε ότι οι νέες απαιτήσεις ασκούν πίεση στην αστυνομία και δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν τους πόρους που χρειάζονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε παράσχει στο παρόν πάνω από £ 1 δισ.».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis