Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:36 | 18/06/2015

Φοβούνται οι Τούρκοι αρμόδιοι ότι οι ακόμα πιο χαμηλές τιμές που έχει η Ελλάδα για τα τουριστικά πακέτα ξένων θα προκαλέσουν ροή Τούρκων τουριστών προς την Ελλάδα και απώλειες στον τουριστικό τζίρο της γειτονικής χώρας.

Οι ειδικοί της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας επισημαίνουν ότι οι πτώσεις στις τιμές στον τουρισμό στην Ελλάδα, έχουν σπάσει ρεκόρ. Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι τιμές έχουν μειωθεί, λένε, 15% - 40%, καθιστώντας την Ελλάδα τον πιο κατάλληλο προορισμό στο εξωτερικό για τους Τούρκους τουρίστες. Μάλιστα, με τις τιμές αυτές, οι αρμόδιοι στον τομέα του τουρισμού είναι ανήσυχοι για την πληρότητα των καταλυμάτων στα ξενοδοχεία της νότιας Τουρκίας. αλλά και φοβούνται τον κατακλυσμό της Ελλάδας από τους Ρώσους τουρίστες ( που θα επιλέξουν Ελλάδα αντί Τουρκία).

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του τουριστικού οργανισμού Ani Tur, κ Veli Cilsal,  δήλωσε στην εφημερίδα Haberturk. ότι τα ταξίδια στην Ελλάδα προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους Τούρκους πολίτες. «Κι αυτό λόγω και των πολιτισμικών ομοιοτήτων και των χαμηλών τιμών, εξαιτίας της ελληνικής οικονομικής κρίσης. (..) Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τιμή για 3ημερη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Μυκόνου από 350 ευρώ, που ήταν το περασμένο έτος, φέτος έπεσε στα 270  ευρώ. Έχουμε πληρότητα σε όλες τις εκδρομές μας (είτε οδικώς είτε αεροπορικώς) για τα ελληνικά νησιά. Για να ανταποκριθούμε στα αιτήματα που προκύπτουν εξαιτίας των δελεαστικών τιμών, αποφασίσαμε να προσθέσουμε τουριστικό πακέτο με προορισμό τη Ρόδο. Θα εξασφαλίσουμε μετάβαση από το Fethiye στη Ρόδο».

Ο Διευθυντής των ταξιδίων εξωτερικού του τουριστικού ομίλου ETS Tur, κ. Ilker Larnaci, έκανε επίσης λόγο για πληρότητα στις εκδρομές με κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά (με δυο πλοία του ομίλου τους) με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, παρατηρώντας ότι ο αριθμός των τουριστών γνωρίζει περαιτέρω αύξηση. 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας (TURSAB), κ. Basaran Ulusoy, φέρεται να δήλωσε ότι προβλέπουν ότι ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που θα επισκεφθεί την Ελλάδα για το 2015 θα ξεπεράσει το 1 εκ και εκτιμούν ότι και οι Ρώσοι τουρίστες θα προτιμήσουν την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis