Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:16 | 23/03/2016

Περίπου  15 κιλά εκρηκτικής ύλη ,που φέρει την ονομασία  «η μάνα του σατανά» TATP ,άφησαν πίσω τους φεύγοντας από το σπίτι στο οποίο διέμεναν για το αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι τρομοκράτες όπως αποκάλυψε ο γενικός εισαγγελέας του Βελγίου.

Τα εκρηκτικά ανακάλυψαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι μετά την αποκαλυπτική μαρτυρία του οδηγού ταξί που μετέφερε τους τρομοκράτες στο αεροδρόμιο.

Οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν αν η εκρηκτική ύλη προορίζονταν για τα ίδια χτυπήματα ή για επόμενα.

Το μπέρδεμα με το ταξί: δεν χώραγε η βόμβα;    

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η  εφημερίδα Derniere Heure αλλά δεν επιβεβαιώνονται από τις αρχές η απάντηση μπορεί να είναι στο μπέρδεμα με το ...ταξί.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η DH γράφει ότι ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και οι δύο άλλοι ύποπτοι για την επίθεση στο Ζαβεντέμ είχαν ζητήσει ένα μίνι βαν για να μεταφέρει τους ίδιους και τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο από ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας.

Όταν όμως έφτασε το ταξί διαπίστωσαν ότι ήταν σεντάν και το πορτ-μπαγκάζ του δεν χωρούσε τις τέσσερις βαριές βαλίτσες τους. Έτσι, άφησαν μία πίσω τους.

 

Τι είναι η «μάνα του Σατανά»    

Το συγκεκριμένο εκρηκτικό ,το  υπεροξύδειο της ακετόνης, μπορεί να παρασκευαστεί με την χρήση υλικών που υπάρχουν σε όλα τα νοικοκυριά, όπως οξυζενέ και ασετόν για τα νύχια.

Οι τρομοκράτες το προτιμούν καθώς  δεν περιλαμβάνει άζωτο και έτσι δεν εντοπίζεται από τους αστυνομικούς σκύλους και τα σκάνερς.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, η ίδια ύλη είχε χρησιμοποιηθεί για τις επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου στις 7 Ιουλίου του 2005.

 

http://www.thetoc.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis