Γιατί... πληθαίνουν οι παιδόφιλοι στην Ελλάδα;

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ
Γιατί... πληθαίνουν οι παιδόφιλοι στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχει μέρα που να μην δημοσιοποιούνται, στο αστυνομικό δελτίο, στοιχεία ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για αποπλανήσεις, ασέλγειες και βιασμούς ανηλίκων.

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται και οι πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι τις λεπτομέρειες από τις δραστηριότητες των συγκεκριμένων ατόμων τα οποία, όπως αποδεικνύεται στην πορεία διερεύνησης των υποθέσεων από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, δεν λειτούργησαν με τον αρρωστημένο αυτό τρόπο μια φορά αλλά κατά σύστημα ή κατά συρροή όπως αναφέρουν τα κατηγορητήρια.

Οι παιδόφιλοι αποδεικνύεται ότι βρίσκονται σε κάθε ηλικία αφού μπορεί κάποιοι να είναι και νέοι άνδρες ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις των ηλικιωμένων.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να έρθουν κοντά σε ανήλικα αγόρια και κορίτσια προκειμένου να εκτονώσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους, ποικίλουν και σίγουρα δεν υπάρχει ένα modus operandi!

Από τη Μακεδονία έως την Κρήτη οι περιπτώσεις και οι συλλήψεις διαρκώς πληθαίνουν ενώ και στην ανατολική Αττική, αναλογικά, παρουσιάζονται πολλά τέτοια κρούσματα.

Αρκετά επίσης είναι αυτά που είτε δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφού οι γονείς των θυμάτων θεωρούν ότι το ζήτημα πρέπει να καλυφθεί για λόγους... ηθικής ή για να μη βιώσουν τα παιδιά έναν ακόμη βιασμό.

Από την άλλη πλευρά όμως μόνον εάν δημοσιοποιηθούν τέτοιες αρρωστημένες περιπτώσεις ενδέχεται να μπει ένας φραγμός σε ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Γιατί όμως πληθαίνουν τα κρούσματα; Δεν υπήρχαν ανάλογα εγκλήματα παλιότερα; Ξαφνικά στις αρχές του 21ου αιώνα ο κόσμος μας γέμισε... ανώμαλους;

Κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι που ασχολούνται με το θέμα της παιδεραστίας και της παιδοφιλίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «πλέον οι γλώσσες λύνονται πιο εύκολα σε σύγκριση με άλλες εποχές»!

Παράλληλα το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δώσει τη δυνατότητα σε τέτοια άτομα να προσεγγίζουν πολύ πιο εύκολα τα θύματά τους τα οποία μέσα στην παιδική αφέλειά τους δεν κατανοούν το μέγεθος της επικινδυνότητας μιας συνάντησης με κάποιον άγνωστο.

Δεν όμως μόνον αυτό, όπως παρατηρούν οι ειδικοί, αφού οι γονείς πολύ δύσκολα παραδέχονται ότι «μπορεί να συμβεί και στο δικό μας το παιδί»!

«Μπορεί να συμβεί στο οποιοδήποτε παιδί ανά πάσα στιγμή. Το θέμα είναι ποιά σχέση έχουν καλλιεργήσει οι γονείς του μαζί του ώστε να γνωρίζουν κάθε κίνησή του διαδικτυακή και μη», παρατηρούν οι ίδιοι ειδικοί.

Το γεγονός όμως ότι πλέον οι γλώσσες λύνονται πιο εύκολα έχει δημιουργήσει την έκρηξη των αριθμών. Σε παλιότερες εποχές οι κλειστές κοινωνίες δεν επέτρεπαν τη δημοσιοποίηση τέτοιων γεγονότων αφού τα θύματα και οι οικογένειές τους θα ζούσαν και το δράμα της επόμενης ημέρας που έφτανε μέχρι και την κοινωνική απομόνωση.

Η αποξένωση των ανθρώπων μέσα στην ίδια κοινωνία άλλαξε τα δεδομένα και στο θέμα της αντιμετώπισης τέτοιων ειδεχθών σεξουαλικών εγκλημάτων.

«Παιδεραστές και παιδόφιλοι πάντα υπήρχαν και πολύ δύσκολα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι δεν θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι οι γονείς να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους και να αναπτύσσουν μια σχέση της λογικής ότι “στην οικογένεια τα λέμε όλα ό,τι κι αν είναι αυτά”», προσθέτουν.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί γονείς κατανοούν τα πόσο είχαν απομακρυνθεί από τα παιδιά τους και πόσο τα είχαν αφήσει ανεξέλεγκτα είτε στο πλαίσιο της αδιαφορίας τους γι' αυτά είτε στο πλαίσιο παροχής μιας ελευθεριότητας, μόνον όταν συμβεί το κακό!

«Η στενή σχέση ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις οι οποίες μπορούν να αφήσουν τα σημάδια τους στην πορεία της ζωής ενός παιδιού που στη συνέχεια μετατρέπεται, στην καλύτερη περίπτωση, σε έναν φοβικό ενήλικο», καταλήγουν οι ειδικοί.

Πηγή:  notioanatolika.gr