Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:18 | 27/04/2016

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το χθεσινό θέμα του Onalert.gr που αποκάλυψε ότι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί αποκλείστηκαν από τη Βουλή και δεν διατύπωσαν ποτέ τις απόψεις τους για το ασφαλιστικό, όπως έκαναν τα Σώματα Ασφαλείας.

Θα έλεγε κανείς ότι οι αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι των οποίων όχι απλά είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους νωρίτερα, αλλά είχαν συναντηθεί με τον κ. Κατρούγκαλο και του είχαν υποβάλει τις θέσεις τους.

Στη συνέχεια, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Οι πρόεδροι των έξι ενώσεων που ακπροσωπούν Αστυνομικούς, Λιμενικούς και Πυροσβέστες έκαναν επιστολές προς τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και ζήτησαν να εκθέσουν τις απόψεις τους.


Η απάντηση της Βουλής ήταν άμεση και δέχθηκαν τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας σε ακρόαση.

Αντίστοιχη κίνηση ΔΕΝ έγινε όπως όλα δείχνουν από τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών ή των αποστράτων.

Μόνο μια ένωση αποστράτων η ΠΟΣ κλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μέσω κάποιου κόμματος για να εκθέσει τις απόψεις της πάνω σοτ θέμα.

Κάποια άλλη Ένωση δεν μάθαμε να έχει κάνει σχετικό αίτημα. Η ΠΟΕΣ δημοσιοποίησε χθες τις θέσεις της για οτ νομοσχέδιο, που είχε συντάξει από τις 20 Απριλίου, αλλά δεν είχε ζητήσει - σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της- από τη Βουλή να ακουστεί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις "θεσμικές" ενώσεις των αποστράτων, οι οποίοι σήμερα διαμαρτύρονται επειδή δεν εκλήθησαν.

Μάλιστα, σε επιστολή που δημοσιοποίησαν αναφέρουν:

1.Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι κατά την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο την 26-04-2016, της οποίας είστε Πρόεδρος, δεν εκλήθησαν εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων των εν αποστρατεία Αξιωματικών των Ε.Δ και των Σ.Α, που σύμφωνα με το σχετικό (α) είναι οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑΣ-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) παρόλο ότι σας το είχαμε ζητήσει με το σχετ (β) το οποίο επισυνάπτουμε εκ νέου. Αντ’ αυτών εκλήθησαν εκπρόσωποι φορέων σωματειακής μορφής (Ν.Π.Ι.Δ.) , χωρίς θεσμικό ρόλο και θεσμική αναγνώριση.

2.-Οι τρείς Ενώσεις των εν αποστρατεία αξιωματικών είναι Ν.Π.Δ.Δ, και η θέση τους είναι υπερκομματική, διοικούνται από 11μελή αιρετά Δ.Σ, τα οποία εκλέγονται ανά τριετία βάσει κοινού ψηφοδελτίου, το οποίο αποκλείει κομματισμό και ομαδοποιήσεις εκπροσωπούν δε πάνω από 120.000 Αποστράτους και Ορφανικές οικογένειες των Ε.Δ. και των Σ.Α.

3.-Διερωτώμεθα:
α - Γιατί αγνοήθηκαν οι θεσμικές Ενώσεις, οι οποίες εκφράζουν την ενιαία φωνή στον χώρο των αποστράτων, διαθέτουν στις τάξεις τους καταξιωμένους επιστήμονες και οι οποίες μπορούσαν να συμβάλλουν στην διαμόρφωση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου.
β. - Από ποιόν ή ποίους εκλήθησαν αυτοί που εκλήθησαν και τι εκπροσωπούσαν.

4.-Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για μη επανάληψη της παράληψης αυτής.


Υποστράτηγος .ε.α. Ε.Δανιάς Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Συνταγματάρχης ε.α. Ν.Καίσαρης Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν.ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Σ.Καββούρης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α. Ι.Κρανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού - Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis