Γιατί στοχοποιείται ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής;

Γιατί στοχοποιείται ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής;

Κάποιοι ιστότοποι συστηματικά στοχοποιούν τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή (από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ακόμα) ενώ κάποιοι άλλοι προσφάτως προσπάθησαν να του δώσουν “κομματική” ταυτότητα.

Ποιος είναι ο λόγος που κρύβεται πίσω από την περίεργη αυτή συμπεριφορά; Δε μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς, αλλά εικάζουμε πως μια σειρά αιτιών προερχομένων τόσο από το χαρακτήρα όσο και από την στρατιωτική παιδεία του Αρχηγού είναι τα στοιχεία εκείνα που δημιουργούν αυτή την αντίδραση.

Πρώτα πρώτα ο Αρχηγός δεν έχει παιδιά και παραπαίδια, ειδικά στις δημοσιογραφικές “αυλές”. Δεν το χρειάζεται καθότι αφήνει τις πράξεις του να μιλήσουν γι’ αυτόν και τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων απ’ όλους. Μετά είναι και το γεγονός πως ως Αξιωματικός έχει μια απόλυτη πειθαρχία η οποία τον έχει οδηγήσει από τα πρώτα του κιόλας βήματα, δεν ανέχεται κολακείες και δεν βασίζεται σε προσωπικές συμπάθειες αλλά κρίνει με βάση τα στενά στρατιωτικά όρια. Διαθέτει σε μεγάλο βαθμό στρατιωτικές διπλωματικές ικανότητες και το δείχνει όπου μπορεί.

Το προφίλ του, η δημόσια εικόνα του δηλαδή, δεν είναι κενή περιεχομένου αλλά υποστηρίζεται από στοιχεία που λίγοι Αξιωματικοί διαθέτουν στο στράτευμα κι αυτό είναι μειονέκτημα γιατί μπαίνει στο μάτι πολλών, αφού πολλές φορές “όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”. Για κάποιους Αξιωματικούς αποτελούσε και αποτελεί πρότυπο κι επίσης κι αυτό δημιουργεί αντιδράσεις, επειδή τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους στρατιωτικές προσωπικότητες.

Επειδή τέλος, ως συνεπής και απόλυτος στρατιωτικός δεν έχει προσεγγίσει πολιτικά γραφεία, κάτι που πολύ θα ήθελαν μερικοί, βάζουν κάποιοι ιστοριούλες “κοινής” πορείας με πολιτικά στελέχη για να πιάσουν “κοινό” αδιαφορώντας για τη ζημιά που κάνουν σε ένα πρόσωπο που ποτέ δεν έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα. Μάλιστα, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του πέρασε απ’ όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στη Βουλή των Ελλήνων και ενημέρωσε τους πάντες σχετικά με τις απόψεις και το όραμά του για το Στρατό Ξηράς.

Επειδή το άστρο του λάμπει σε σχέση με άλλους Αξιωματικούς, είναι μερικοί που κοιτάνε να το αμαυρώσουν με κάθε τρόπο. Μάλλον όμως δεν έχουν καλά αποτελέσματα καθότι δεν τους βγαίνει.

 

Δε χρειάζεται υπεράσπιση ο Αρχηγός ΓΕΣ από κανέναν και δε χρειάζεται και υποστήριξη από κανέναν διότι έχει τις ικανότητες και τη δύναμη να κάνει τη διαφορά, αλλά για να βάζουμε και μερικά πράγματα στη θέση τους, μάλλον δεν κάθεται καλά σε ορισμένους που πιθανόν να  έχουν μάθει αλλιώς.

armynow.net