Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:40 | 20/12/2014

 

Το Ισραήλ δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα την απόφαση Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αφαιρεθεί η οργάνωση από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Το γιατί αναλύεται διεξοδικά σε άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας Χαάρετζ στο οποίο αναλύεται το καταστατικό της Χαμάς. 


Το Καταστατικό της Χαμάς: Μια χάρτα για την Καταστροφή του Ισραήλ
 
 
Το καταστατικό της Χαμάς (Καταστατικό του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης) απορρίπτει όλες τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κράτος του Ισραήλ και τονίζει την δέσμευση της τρομοκρατικής οργάνωσης στην καταστροφή του Ισραήλ μέσω ενός μακροχρόνιου ιερού πολέμου (Τζιχάντ).   Το καταστατικό της οργάνωσης του 1988 αποτελεί ένα ανοικτά αντισημιτικό και αντι-Δυτικό κείμενο το οποίο εκφράζει την ριζοσπαστική ισλαμική κοσμοθεωρία της Χαμάς η οποία ισχύει μέχρι σήμερα.  
 
Η ακραία θέση που εκφράζεται στο καταστατικό δεν αφήνει περιθώριο συμβιβασμού με του Ισραήλ.  Εκφράζει την πλήρη αντίθεση σε οποιαδήποτε συμφωνία η διευθέτηση που θα αναγνώριζε το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ. 
 
Το καταστατικό της Χαμάς θεωρεί την Τζιχάντ μέσο για την κατάληψη όλης της "Παλαιστίνης" από τους Εβραίους και για την καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ.  Δηλώνει ότι η Παλαιστίνη είναι ιερή ισλαμική γη και απαγορεύεται ρητά η παραχώρηση ακόμα και ενός εκατοστού της καθώς κάνεις (ακόμα και οι Άραβες ηγέτες) δεν έχουν δικαίωμα να το πράξουν.   Σε δηλώσεις τους οι ηγέτες της Χαμάς έχουν επανειλημμένα προσδιορίσει την Παλαιστίνη ως περιοχή που δεν περιλαμβάνει μόνο την Δυτική Όχθη και τη Γάζα, αλλά και ολόκληρο το σημερινό Κράτος του Ισραήλ. 
 
Στην εισαγωγή του καταστατικού υπάρχει δήλωση που αποδίδεται στον ιδρυτή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Χάσαν Αλ Μπάνα όπου "το Ισραήλ υπάρχει και θα εξακολουθεί να υπάρχει έως ότου το Ισλάμ το εξαφανίσει . . ." Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών αμάχων θεωρούνται μέρος της αλυσίδας της Τζιχάντ.  Περιγράφει το "πρόβλημα της Παλαιστίνης" ως θρησκευτικό-πολιτικό μουσουλμανικό ζήτημα και την Ισραηλο-παλαιστινιακή σύγκρουση ως διένεξη μεταξύ του Ισλάμ και των "άπιστων" Εβραίων. Το Άρθρο 15 του καταστατικού δηλώνει πως η Τζιχάντ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αποτελεί προσωπικό καθήκον κάθε Μουσουλμάνου, μια ιδέα που εξαπλώθηκε από την ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Αμπντάλλα Αζάμ.
 
 
Ο ανοικτός και κακόβουλος αντισημιτισμός εμπνευσμένος από Ισλαμικές και ευρωπαϊκές πηγές, εκφράζεται εκτενώς σε όλο το κείμενο.  Η Τζιχάντ με όλα τα μέσα εναντίον του εβραϊκού λαού νομιμοποιείται με την δαιμονοποίηση των Εβραίων και την προειδοποίηση πως θέλουν να καταλάβουν όχι μόνο τη Μέση Ανατολή αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.  
 
To κείμενο περιλαμβάνει αντισημιτικές συνωμοσιολογικές θεωρίες που προέρχονται από τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" και αναφέρεται στη δήθεν εβραϊκή κυριαρχία του κόσμου. Κατηγορεί τους Εβραίους ως υπεύθυνους για τους παγκόσμιους πολέμους καθώς και για γνωστές επαναστάσεις.   Παρουσιάζονται οι Εβραίοι ως άξιοι ταπείνωσης και μιζέριας.  Σύμφωνα με το καταστατικό, οι Εβραίοι εξόργισαν τον Αλλάχ, απέρριψαν το Κοράνι και σκότωσαν τους προφήτες.    
 
 
Αναφορικά με τις διεθνείς σχέσεις το καταστατικό εκφράζει μια ακραία κοσμοθεωρία που είναι αντι-δυτική παρόμοια με εκείνη των παγκοσμίων οργανώσεων της Τζιχάντ. 
 
Το καταστατικό υπογραμμίζει τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ της Χαμάς, με την ακραία Ισλαμική κοσμοθεωρία της – και της κοσμικής Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αλλά αναφέρεται στην ανάγκη της παλαιστινιακής ενότητας για την αντιμετώπιση του Εβραίου εχθρού.  
 
Τα τελευταία χρόνια, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς έχουν συνεχίσει να τονίζουν την δέσμευσή τους στο καταστατικό της τρομοκρατικής οργάνωσης και έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε μια λέξη στο κείμενο.  
 

Το Καταστατικό της Χαμάς: Αποσπάσματα
 
Εκκλήσεις για την Καταστροφή του Ισραήλ
 

"Το Ισραήλ υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει έως ότου το Ισλάμ το εξαφανίσει όπως εξαφάνισε άλλους στο παρελθόν (Ο Μάρτυρας Ιμάμης Χάσαν Αλ Μπάνα, αιωνία του η μνήμη" (Εισαγωγή)
 
"Το Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης είναι διακεκριμένο Παλαιστινιακό κίνημα που έχει πίστη στον Αλλάχ και που ο τρόπος ζωής του είναι το Ισλάμ.  Επιδιώκει να ανυψώσει την σημαία του Αλλάχ πάνω από κάθε εκατοστό της Παλαιστίνης . . . " (Άρθρο 6)
Εκκλήσεις για Τζιχάντ
 
"Δεν υπάρχει λύση για το Παλαιστινιακό ζήτημα παρά μόνο μέσω της Τζιχάντ." (Άρθρο 13)
 
"Το σλόγκαν του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης: "Ο Αλλάχ είναι ο σκοπός, ο Προφήτης το μοντέλο, το Κοράνι είναι το σύνταγμα.  Η Τζιχάντ είναι ο δρόμος και ο θάνατος για χάρη του Αλλάχ είναι η ύψιστη των ευχών." (Άρθρο 8)
 
"Μπροστά στην αρπαγή της Παλαιστίνης από τους Εβραίους, πρέπει να υψωθεί υποχρεωτικά η σημαία της Τζιχάντ." (Άρθρο 15)  
 
"Είναι προσωπικό καθήκον η Τζιχάντ για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης:" "Η ημέρα που εχθροί θα αρπάξουν κομμάτι ισλαμικής γης, η Τζιχάντ θα γίνει προσωπικό καθήκον κάθε Μουσουλμάνου." (Άρθρο 15)
 
"Η βασική δομή του Κινήματος Ισλαμικής Αντίστασης αποτελείται από Μουσουλμάνους που έχουν εκφράσει πίστη στον Αλλάχ, τον οποίο λατρεύουν.  "Έχω δημιουργήσει το πνεύμα και τους ανθρώπους με μόνο σκοπό την λατρεία, που γνωρίζουν το καθήκον απέναντι στον εαυτό τους, στην οικογένεια και την χώρα τους. Μέσα σε όλα αυτά φοβούνται τον Αλλάχ και υψώνουν την σημαία της Τζιχάντ μπροστά στους καταπιεστές τους ώστε να καθαρίσουν την γη και τον λαό από την ακαθαρσία, την αθλιότητα και το κακό τους."  (Άρθρο 3)
Απόρριψη της ειρηνευτικής διαδικασίας
"Η εγκατάλειψη του αγώνα ενάντια Σιωνισμό αποτελεί εσχάτη προδοσία." (Άρθρο 32)
 
"Το Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης πιστεύει ότι η Γη της Παλαιστίνης είναι Ισλαμική Ιερή Γη για τις μελλοντικές γενιές Μουσουλμάνων μέχρι την Ημέρα της Ηρίσεως. Αυτό ή οποιοδήποτε κομμάτι δεν πρέπει να χαθεί ή να παραδοθεί.  Κανένα αραβικό κράτος, η Βασιλιάς ή Πρόεδρος, ή οργανισμός, των Παλαιστινίων ή των αράβων δεν έχει δικαίωμα να το πράξει αυτό." (Άρθρο 11)
 
"Κατά καιρούς γίνεται έκκληση για την σύγκληση διεθνούς συνεδρίου για την εξεύρεση τρόπων επίλυσης του παλαιστινιακού ζητήματος. Αυτά τα συνέδρια είναι μονάχα τρόποι εγκατάστασης των απίστων στη γη των Μουσουλμάνων ως μεσολαβητών." (Άρθρο 13)
 
Αντισημιτισμός και Θεωρίες Συνομωσίας
 
"Ο Προφήτης, να τον ευλογεί ο Αλλάχ και να του δίνει σωτηρία έχει δηλώσει: "Η Ημέρα της Κρίσεως δεν θα έρθει μέχρι να πολεμήσουν οι Μουσουλμάνοι τους Εβραίους (σκοτώνοντας τους Εβραίους) όταν ο Εβραίους θα κρυφτεί πίσω από πέτρες και δένδρα.  Οι πέτρες και τα δένδρα θα λένε "Ω Μουσουλμάνοι, Ω Αμπντάλλα , υπάρχει ένας Εβραίος πίσω μου, έλα να τον σκοτώσεις." (Άρθρο 7)
 
"Το Σιωνιστικό πλάνο είναι απεριόριστο.  Μετά την Παλαιστίνη, οι Σιωνιστές φιλοδοξούν να επεκταθούν από το Νείλο στον Ευφράτη.  Όταν θα έχουν καταπιεί την περιοχή που κατέλαβαν, φιλοδοξούν σε περαιτέρω επέκταση, κοκ.  To σχέδιο τους ενσωματώνεται στα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" και η σημερινή συμπεριφορά τους αποτελεί την καλύτερη απόδειξη των όσων λέμε." (Άρθρο 32)
 
"Για μεγάλο διάστημα οι εχθροί έχουν σχεδιάσει, προσεχτικά και με ακρίβεια αυτά που έχουν επιτύχει. Έλαβαν υπόψη τους τις αιτίες που επηρεάζουν τα σημερινά γεγονότα.  Επιδίωξαν να συγκεντρώσουν μεγάλη περιουσία και υλικά αγαθά τα οποία αφιέρωσαν στην πραγματοποίηση των ονείρων τους.  Με τα χρήματά τους, πήραν τον έλεγχο των παγκοσμίων ΜΜΕ, ειδησεογραφικών πρακτορείων, του τύπου, των εκδοτικών οίκων, τηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων.  Με τα λεφτά τους παρακίνησαν επαναστάσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους απολαμβάνοντας έπειτα τους καρπούς. Βρίσκονταν πίσω από την Γαλλική Επανάσταση, την Κομμουνιστική Επανάσταση και τις περισσότερες επαναστάσεις για τις οποίες έχουμε ακούσει.  Με τα χρήματά τους ίδρυσαν μυστικές οργανώσεις όπως τους Μασόνους, τους Ροταριανούς Ομίλους και άλλες σε διάφορα μέρη του κόσμου για να υπονομεύσουν τις κοινωνίες και για να προωθήσουν τα Σιωνιστικά συμφέροντα. Με τα χρήματά τους μπορούσαν να ελέγξουν τις ιμπεριαλιστικές χώρες και να τις παροτρύνουν να εποικίσουν πολλές χώρες για να εκμεταλλευτούν τους πόρους τους και να εξαπλώσουν εκεί την διαφθορά.  Μπορείτε να μιλάτε όσο θέλετε για περιφερειακούς και παγκόσμιους πολέμους. Αυτοί βρίσκονταν πίσω από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν κατάφεραν να καταστρέψουν το Ισλαμικό Χαλιφάτο, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη και ελέγχοντας πόρους.' (Άρθρο 22)  
 
 
"Η Σιωνιστική εισβολή είναι μια αμείλικτη εισβολή Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέθοδο, χρησιμοποιώντας όλες τις κακές και άθλιες μεθόδους για να επιτύχει τον στόχο της.   Βασίζεται πολύ σε επιχειρήσεις διείσδυσης και κατασκοπείας, σε μυστικές οργανώσεις όπως τους Μασόνους, τους Ροταριανούς Ομίλους και άλλες οργανώσεις υπονόμευσης.  Όλες αυτές οι οργανώσεις, γνωστές ή μυστικές, δουλεύουν για λογαριασμό του Σιωνισμού και σύμφωνα με τις οδηγίες του.  Σκοπός τους είναι η υπονόμευση των κοινωνιών, η καταστροφή των αξιών, η διαφθορά των συνειδήσεων, η αλλοίωση του χαρακτήρα και η εξόντωση του Ισλάμ. Βρίσκεται πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών και τον αλκοολισμό με όλους τους τρόπους για να διευκολύνει τον έλεγχο και την επέκτασή του" (Άρθρο 28)
 
 
"Ο αγώνας μας ενάντια στους Εβραίους είναι μεγάλος και σοβαρός . . Το Κίνημα είναι μόνο ένα τάγμα που πρέπει να υποστηριχθεί από ολοένα και περισσότερα τάγματα από τον μεγάλο αραβικό και ισλαμικό κόσμο έως ότου ο εχθρός ηττηθεί και επέλθει η νίκη του Αλλάχ" (Εισαγωγή)
 
"Ο λαός πρέπει να στηρίξει με περισσότερες ενέργειες. Οι Ισλαμικές ομάδες σε όλο τον αραβικό κόσμο πρέπει να πράξουν το ίδιο εφόσον είναι οι καλύτερα εξοπλισμένες για τον μελλοντικό ρόλο στην μάχη με τους πολεμοχαρείς Εβραίους." (Άρθρο 32)
 
Η Σύγκρουση με το Ισραήλ ως Θρησκευτικός Πόλεμος
"Το πρόγραμμα του Κινήματος είναι το Ισλάμ" (Άρθρο 1)
 
"Είναι σημαντικό να εμπεδωθεί στα μυαλά των Μουσουλμανικών γενεών ότι το Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι θρησκευτικό πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο." (Άρθρο 15)
 
"Το Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης αποτελεί πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Παλαιστίνη. Το Κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι μια οικουμενική οργάνωση που αποτελεί το μεγαλύτερο ισλαμικό κίνημα στην σύγχρονη εποχή."  (Άρθρο 2)
 
"Η Παλαιστίνη είναι Ισλαμική Ιερή Γη που ανήκει σε Μουσουλμανικές γενεές μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως.  Εφόσον είναι έτσι, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει το δικαίωμα να εκπροσωπεί τις Μουσουλμανικές γενεές μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως;" (Άρθρο 11)

Η Χαμάς ευχαριστεί το Ιράν για την υποστήριξή του
Στις 12-14 Δεκεμβρίου 2014, η Χαμάς πραγματοποίησε διαδηλώσεις, μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και πορείες στη Λωρίδα της Γάζας για την 27η Επέτειο από την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης (Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου), ο Aμπού Ουμπάιντα (Abu Ubaida), εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς (ταξιαρχίες Αλ-Κασσάμ) έδωσε ομιλία όπου επαίνεσε το Ιράν και το ευχαρίστησε για τα όπλα, τη χρηματική υποστήριξη, τις ρουκέτες και λοιπή βοήθεια που συνέβαλε στη "νίκη" της Χαμάς στη σύγκρουση με το Ισραήλ το περασμένο καλοκαίρι (Επιχείρηση Παρυφή Προστασίας).

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis