Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:45 | 26/05/2017

Σταθερή, εκτός κινδύνου κρίνεται από τους γιατρούς του Ευαγγελισμού η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. 

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση που έγινε σήμερα το πρωί από τον επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ και τους θεράποντες ιατρούς του πρώην πρωθυπουργού, τον διευθυντή της Α' Χειρουργικής Κλινικής και τον διευθυντή της Πλαστικής η κατάσταση και των τριών τραυματιών από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση δεν εμπνέει ανησυχία. 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ ανέφερε ότι η μετεγχειρητική κατάσταση του κ. Παπαδήμου εξελίσσεται ομαλά, ότι είχε ένα ήσυχο βράδυ, ξύπνησε κανονικά και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. 

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ και όπως τόνισαν στη συνέχεια οι δύο γιατροί ο πρώην πρωθυπουργός θα παραμείνει στη ΜΕΘ για τουλάχιστον δύο 24ωρα ακόμη  εξαιτίας του τραύματος που φέρει στο δεξί μηρό του. 

«Η κατάσταση του κ. Παπαδήμου είναι σταθερή, είναι πολύ καλά, είναι ξύπνιος έχει αποσωλυνωθεί, θα παραμείνει στη ΜΕΘ για ένα διήμερο προκειμένου να δούμε ότι είναι τα ζωτικά του σταθερά και αμέσως μετά θα μεταφερθεί σε κανονικό δωμάτιο», συμπλήρωσε ο θεράπων ιατρός του πρώην πρωθυπουργού αναφέροντας ακόμη ότι το τραύμα στο δεξιό μηρό του αντιμετωπίζεται καλά, με συνεχείς αλλαγές. «Από το σύμπλεγμα των τραυμάτων του αυτό είναι το πιο βαθύ, το έχουμε καθαρίσει, το έχουμε περιποιηθεί και παρακολουθούμε την εξέλιξή του. Εχει φθάσει στους μυς», εξήγησαν οι γιατροί. 

Προσέθεσαν, ακόμη, ότι αναπνέει καλά, μόνος τους, χωρίς μάσκα. 

Στην ερώτηση αν τους είπε κάτι όταν ήρθε ο χειρουργός ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αγχωμένος «τον καθησυχάσαμε ότι όλα θα πάνε καλά τον ενημερώσαμε ότι θα πάμε στο χειρουργείο, όταν συνήλθε ήταν ήρεμος». 

Οι δύο συνοδοί του πρώην πρωθυπουργού είναι καλά, φέρουν μόνο μικρές αμυχές στο πρόσωπο, επιφανειακά τραύματα και το πιθανότερο είναι ότι και οι δύο θα πάρουν εξιτήριο σήμερα. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο ένας από τους δύο φρουρούς έχει ένα μικρό πρόβλημα στην ακοή, από την έκρηξη, το οποίο θα αντιμετωπιστεί από τους ωτορινολαρυγγολόγους. 


www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis