Για άλλη μία φορά η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Χανίων απέδειξε ότι κάνει καλά τη δουλειά της

Για άλλη μία φορά η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Χανίων απέδειξε ότι κάνει καλά τη δουλειά της

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, συγχαίρει δημόσια τους συναδέλφους μας της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων.

  Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 19-09-2020, στο κέντρο της πόλης των  Χανίων, νεαρός ημεδαπός συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι.

  Λίγο πριν τη σύλληψή του ο ανωτέρω συλληφθείς οδηγούσε επικίνδυνα όχημα δίπλα σε πεζούς συμπολίτες μας, προξενώντας τους φόβο, πόσο μάλλον στην κοινή θέα του όπλου που κατείχε.

  Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού κλήθηκαν για βοήθεια, οι άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ακινητοποίησαν και συνέλαβαν με ασφάλεια το δράστη ενώ κατέσχεσαν το πιστόλι.

  Οι συνάδελφοί μας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αποτελούν μέρος των ελάχιστων πλέον αστυνομικών που περιπολούν είτε στο κέντρο της πόλης, είτε στην ενδοχώρα του Νομού, καθώς καθημερινά 126 αστυνομικοί φυλάνε τα κτίρια της πρώην 5ης Μεραρχίας Κρήτης στο λόφο Καστέλι, καθώς και των στόχων που προέκυψαν κατόπιν.

  126 αστυνομικοί για τη φύλαξη κτιρίων ιδιωτικών συμφερόντων με σκοπό τη φύλαξη του ενός και όχι των πολλών…Με αφορμή το γεγονός αυτό η Ένωσή μας απέστειλε την υπ’ αρίθ 78/2020 από 16-09-2020 επιστολή στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, ζητώντας την άμεση αποχώρηση από τις εγκαταστάσεις της πρώην 5ης Μεραρχίας Κρήτης στο λόφο Καστέλι.

  Καιρός είναι να σταματήσει η Αστυνομία να μετατρέπεται σε δωρεάν ιδιωτική εταιρεία φύλαξης είτε ξενοδοχειακών κολοσσών είτε Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.)!

 

                                           

Για το Δ.Σ.

 

Ο

Πρόεδρος

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

6985777131

 

Ο

Γενικός Γραμματέας

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός

6972871787