Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:16 | 22/07/2020

Η Ένωση Αστυνομικών Αχαϊας εξέδωσε την ανακοίνωση που αξολουθεί:

Χθες, 21ηΙουλίου 2020, πρωινές ώρες, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Πάτρας με τη συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ Αχαΐας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης επιχείρησαν σε ορεινή και δύσβατη περιοχή στον Ταΰγετο Λακωνίας, με σκοπό να συλλάβουν ναρκεμπόρους Αλβανικής καταγωγής,οι οποίοι συντηρούσαν μεγάλη και οργανωμένη φυτείαδενδρυλλίωνΙνδικής κάνναβηςστο σημείο. Κατά την επέμβαση των Αστυνομικών οι εγκληματίες με ανθρωποκτόνο πρόθεση πυροβόλησαν επανειλημμένακατά των Αστυνομικών για να αποφύγουν τη σύλληψη,με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Στη συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή, αφού οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό άλλων δύο Αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αχαΐας.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη των δύο εγκληματιών και η κατάσχεση εκατοντάδων δενδρυλλίων Ινδικής κάνναβης, η οποία θα επέφερε στους δράστες χρηματικό κέρδος πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε το γεγονός ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους Αστυνομικούς που βρίσκονταν στην Λακωνία και ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας τους. Και οι τέσσερις Συνάδελφοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας όπουτους επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Δούκας Πέτρος και ο Αντιδήμαρχος κ. Καπονικολός Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας κ. Ντερός Αθανάσιος αλλά και Διευθυντής του νοσοκομείου κ. Καλογεράκος Νικόλαος. Στη συνέχεια υπό τον συνεχή συντονισμό του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδαςκ. Καρβέλη Ιωάννη οι δύο Αστυνομικοί που είχαν βληθεί από το πυροβόλο όπλο μεταφέρθηκαν με οχήματα του ΕΚΑΒ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία. Ευτυχώς όλοι οι Αστυνομικοί παράτους τραυματισμούςτουςδεν διέτρεξαν κίνδυνο για την ζωή τους.

Στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο έσπευσανάμεσα αντιπροσωπεία της Ένωσης μας,αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Σακελλαρίου Κωνσταντίνο και τον Β ́ Αντιπρόεδρο ΚόρδαΙωάννη, ο Διευθυντής Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Μιχαλόπουλος Γεώργιος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής δυτικής Ελλάδος Ταξίαρχος Μαρτζάκλης Απόστολος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Λαγουδάκης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τσουβάλας Κωνσταντίνος,καθώς και η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα Αλεξοπούλου Χριστίνα δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους. Σήμερατους επισκέφθηκε και ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιάσονας Φωτήλας. Από την πλευρά μας οφείλουμε να συγχαρούμε τους Συναδέλφους μας για την αυταπάρνηση τους και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και τους λοιπούς Αστυνομικούς που τους συνέδραμαν και τους μετέφεραν άμεσα από την δύσβατη αυτή περιοχή στο νοσοκομείο.

Ακόμα οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που ενδιαφέρθηκαν απότην πρώτη στιγμήγιατην υγεία των Αστυνομικών και έδειξαν άμεσα το ενδιαφέρον τους, όπως τους Ιατρούς και Νοσηλευτές των δύο Νοσοκομείων, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ αλλά και όλους όσους τους επισκέφτηκαν.

Τέλος, πρέπει να τονίσουμε, ότι για άλλη μία φορά οι Αστυνομικοί απέδειξαν ότι δεν διστάζουν να θέσουν το καθήκον ακόμα και πάνω από τον εαυτό τους και τη σωματική τους ακεραιότητα και ότι είναι διατεθειμένοι σε όλα τα πεδία δράσης της Αστυνομίας αλλά και στο ιδιαίτερο αυτό κομμάτι της καταπολέμησης τη μάστιγας των ναρκωτικών, να προσφέρουν οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την προστασία της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων συνανθρώπων μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ Χαράλαμπος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΠΑΛΑΣΗΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis