Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 10/03/2017

"ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Για άλλη μια φορά οι άνδρες της Υ.ΜΕ.Τ και της Υ.Α.Τ. γίνανε τα εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής της όποιας κυβέρνησης, ξανά από τους αγρότες, με τραυματισμό 8 αστυνομικών (όταν μιλάμε για τραυματισμό αστυνομικών δεν εννοούμε γδαρσίματα, αλλά ότι εστάλησαν στο νοσοκομείο).

Για άλλη μια φορά δεν υπήρχαν συλλήψεις είτε γιατί δεν επαρκούσε η αστυνομική δύναμη, είτε γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση.

Επειδή μόνο εμείς οι "γραφικοί αστυνομικοί" αντιδρούμε απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και επειδή η υπόλοιπη κοινωνία απ' ότι αντιλαμβάνομαι αποδέχεται σιωπηρά το ξύλο που κάθονται και τρώνε οι αστυνομικοί και τον βανδαλισμό της δημόσιας περιουσίας, τότε προτείνω αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καρέ καρέ ο διαδηλωτής που σπάει ασπίδα των ΜΑΤ

Στο Άρθρο 309 για την Επικίνδυνη σωματική βλάβη αναφέρεται ότι:

"Αν η πράξη του άρθρου 308 (εννοεί την απλή σωματική βλάβη) τελέστηκε με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στον παθόντα κίνδυνο για τη ζωή του ή βαριά σωματική βλάβη (αρ. 310 παρ. 2), επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών."

Για να υπάρχει πλήρης αντιστοιχία με την ελληνική πραγματικότητα πρέπει σε αυτό το άρθρο να προστεθεί το παρακάτω:
"Εκτός κι αν τα κτυπήματα είναι από διάφορες κοινωνικές ομάδες εναντίον των αστυνομικών της Υ.ΜΕ.Τ και της Υ.Α.Τ. κατά κύριο λόγο και των μέτρων τάξης κατά δευτερεύων. Οι αγρότες μπορούν ελεύθερα να βανδαλίζουν τη δημόσια περιουσία και από τα κτυπήματά τους να στέλνουν νοσοκομείο τους αστυνομικούς. Τα κτυπήματα από απολυμένες καθαρίστριες το ίδιο, μένουν ατιμώρητα. Παρομοίως για τη βία των μη φιλειρηνιστών αντιεξουσιαστών όταν βρίσκονται από την Πατησίων μέχρι την Αλεξάνδρας και όταν κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα."

"Ναι Φωτεινέ, αλλά αυτοί το διάλεξαν να γίνουν αστυνομικοί και να πάνε στην Υ.ΜΕ.Τ και την Υ.Α.Τ. και αυτή είναι η δουλειά τους."
Ξέρεις τί είναι σα να λες; Να μην έχουμε μέτρα προστασίας για τους εναερίτες της ΔΕΗ. Και να έχουμε έναν νεκρό τη μέρα από αυτούς δεν τρέχει τίποτα, αυτοί το διάλεξαν και αυτή είναι η δουλειά τους.

Όποιος νοιώθει θυμωμένος δεν σημαίνει ότι θα πηγαίνει να ξυλοφορτώνει τους αστυνομικούς της Υ.ΜΕ.Τ και της Υ.Α.Τ. και να μένει ατιμώρητος.

Αλλά, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι εκτός από κακοπληρωμένους και σε άθλιες συνθήκες εργαζόμενους αστυνομικούς, η Πολιτεία τους θέλει και απροστάτευτους.

Περαστικά στους οκτώ συναδέλφους μου."

 

** Το ανωτέρω κείμενο αναρτήθηκε στο fb από τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Φωτεινό Παγιαύλα

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis