Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:19 | 19/07/2022

Δείτε το έγγραφο που εστάλη από την Ομοσπονδία των Αστυνομικών:

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Διαβάστε επίσης

           κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

           2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

Κοιν.: 1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος

          Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο ΚΑΝΕΛΛΟ

           2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

Θέμα: «Ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της διοίκησης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, όπως γνωρίζετε, έχει δώσει σκληρούς αγώνες για τη στοιχειώδη προστασία των δικαιωμάτων του εργαζόμενου αστυνομικού και την οριστική απαλλαγή της αστυνομικής διοίκησης από φαινόμενα αντιδημοκρατικής και αυταρχικής συμπεριφοράς, έναντι των χαμηλόβαθμων.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωταρχικής σημασίας συνδικαλιστική μας κατάκτηση ήταν ο σεβασμός των διοικούντων στο θεσμικό ρόλο των αιρετών εκπροσώπων των αστυνομικών, η αμοιβαία αποδοχή της διαδικασίας του εποικοδομητικού διαλόγου και η αναζήτηση των όποιων εφικτών κάθε φορά λύσεων ώστε να μην διαταράσσεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ διοικούντων και διοικουμένων και να παράγεται το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε σε εσάς, ύστερα από την έγγραφη καταγγελία του μέλους μας Ε.Α.Υ. Βοιωτίας, αναφορικά με όσα μας καταγγέλθηκαν στο υπ΄ αρίθμ. 301/2/5 από 17/07/2022 έγγραφό τους. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές και νοοτροπίες εξέχουν τα καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού συμφέροντος, αντιβαίνουν στο γράμμα και το πνεύμα του Νόμου και των Κανονιστικών Διατάξεων και αποτελούν θλιβερά απομεινάρια του παρελθόντος που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Τα γεγονότα που περιγράφονται αναλυτικά στο ανωτέρω έγγραφο της Ε.Α.Υ. Βοιωτίας, θεωρούνται εντελώς απαράδεκτα, αντιστρατεύονται θεσμούς και αξίες που έχουν με πολύ κόπο κατακτηθεί και λειτουργούν ήδη, με εξαιρετική επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Αντίθετες λογικές είναι αυστηρά προσωπικές, παράνομες και προσδίδουν ιδιοκτησιακό χαρακτήρα στον εκπρόσωπο της διοίκησης που εντελώς παροδικά κατέχει τη νομή και χρήση της συγκεκριμένης εξουσίας.  

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Σας καλούμε, επομένως, να διαφυλάξετε την κατάκτησή του θεσμού των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, στα οποία μετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι  και να διασφαλίσετε ότι δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα τόσο στην προαναφερόμενη υπηρεσία όσο και σε καμία άλλη περιοχή της χώρας.

Ο αστυνομικός χρειάζεται ισχυρούς και ταυτόχρονα δημοκρατικούς ηγήτορες, σεβασμό και όχι φοβέρες. Αρκετά άλλα προβλήματα υπομένει άλλωστε, πασχίζοντας με φιλότιμο και αξιοπρέπεια να ανταπεξέρχεται καθημερινά στις υποχρεώσεις του.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Δείτε εδώ το έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Βοιωτίας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis