Για διαβαθμισμένη επιθετικότητα από πλευράς Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, προς το Συνδικαλιστικό κίνημα κάνει λόγο η Ομοσπονδία

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Για διαβαθμισμένη επιθετικότητα από πλευράς Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, προς το Συνδικαλιστικό κίνημα κάνει λόγο η Ομοσπονδία

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:
 

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια διαβαθμισμένη επιθετικότητα, από πλευράς Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, προς το Συνδικαλιστικό μας κίνημα, επιστέγασμα της οποίας είναι οι κλήσεις για παροχή εξηγήσεων, σε στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, μεταξύ αυτών και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ.

Η νέα τακτική της Ηγεσίας, εκδηλώθηκε με αφορμή τις εύλογες καταγγελίες του Συνδικαλιστικού μας κινήματος ότι ο αστυνομικός είναι απροστάτευτος στη βία και την ανομία, κινδυνεύει καθημερινά, χωρίς να λαμβάνονται τα προσήκοντα μέτρα για την ασφάλειά του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 12/11/2018.

Σε μια εποχή που ο εργαζόμενος Αστυνομικός βάλλεται και απαξιώνεται καθημερινά, μέσα σε ένα γενικό κλίμα συρρίκνωσης των δικαιωμάτων του, θεωρούμε ότι η όλη αυτή προσπάθεια της Φυσικής Ηγεσίας, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού από τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζεύουν άρον άρον με φορτηγά τα ημερολόγια της ΕΛΑΣ με «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο»

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να διαχωρίσει τη θέση της και να δώσει τέλος στις συνδικαλιστικές διώξεις της συνδικαλιστικής μας Ηγεσίας, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι κι αυτή υπόλογος  για την ανοχή που επιδεικνύει στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Φυσικής Ηγεσίας.

Αυτοί που επιχειρούν να σπείρουν το φόβο και τη μιζέρια στην Ελληνική Αστυνομία, να γνωρίζουν ότι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυναμώσουν το Συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Γνωστοποιούμε, τέλος, ότι ήδη έχουμε ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τις συνδικαλιστικές διώξεις που υφιστάμεθα, βέβαιοι ότι θα περιφρουρήσουμε όλα αυτά που με αγώνες και θυσίες έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα η Ομοσπονδία μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος