Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:28 | 16/09/2017

Στο ΓΕΣ είχαν αποφασίσει να “κόψουν” τις θέσεις μεταφοράς με C-130 για το προσωπικό λόγω έλλειψης χρημάτων. Ωσστόσο φαίνεται ότι χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν από πολλές άλλες πηγές. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει όσους έχουν την ευθύνη αποφάσεων και τις επιλογές για να τις λάβουν.

Στο militaire.gr  έφθασε ένα κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι την ίδια ώρα που λέμε στο προσωπικό ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ούτε τα C-130 για τις υπηρεσιακές του μεταφορές, εγκρίνουμε μεταθέσεις στο εξωτερικό, η χρησιμότητα των οποίων είναι τουλάχιστον συζητήσιμη,για να το πούμε ευγενικά.

[custom:google-ads]

Το κείμενο όπως έφθασε στο militaire.gr έχει πολύ ενδιαφέρον:

“Σε συνέχεια του έγκυρου δημοσιεύματος του ιστοχώρου σας, το οποίο αναφέρθηκε στην έλλειψη μέριμνας εκ μέρους του ΓΕΣ αναφορικά με το θέμα των μετακινήσεων του στρατιωτικού προσωπικού με α/φη τύπου C-130, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και ταυτόχρονα να σας ευχαριστήσουμε για την ανάδειξη του φλέγοντος αυτού θέματος, που είχε ως αποτέλεσμα την ευαισθησία και κινητοποίηση σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ προς επίλυση ενός προβλήματος που θα ταλάνιζε χιλιάδες στελέχη του ΣΞ. Το συγκεκριμένο βέβαια παράδειγμα δεν είναι και το μόνο που αποδεικνύει την έλλειψη μέριμνας σε επίπεδο ΓΕΣ, σε σύγκριση με τα ΓΕΝ και ΓΕΑ. Ο κατάλογος των θεμάτων υστέρησης – πιστέψτε μας – είναι ιδιαίτερα μακρύς. Προφανώς δεν αναφερόμαστε σε μία απόρροια της χαλεπούς δημοσιονομικής συγκυρίας…

Ωστόσο στο δημοσίευμα αυτό, έγινε μνεία για την εκ μέρους του ΓΕΣ “χρηματοδότηση νέων θέσεων εξωτερικού, άνευ ουσίας και περιεχομένου…….εκτός νατοϊκής συμμαχίας υπό Γερμανική Διοίκηση”. Αυτό ακριβώς θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε. Την πρόθεση συμμετοχής της χώρας μας με γεωγράφο αξιωματικό σε μία χαρτογραφική Γερμανική πρωτοβουλία, για συνδρομή σε χαρτογραφικά θέματα. Το άξιον απορίας είναι ότι ο αξιωματικός  θα υπηρετεί στη χαρτογραφική υπηρεσία της Γερμανίας, υπό Γερμανική Διοίκηση. Δεν πρόκειται για θέση ΝΑΤΟ, ο διευρυμένος ρόλος του οποίου στα διεθνή δρώμενα είναι αδιαμφισβήτητος. Η πρόθεση αυτή του ΓΕΣ συνεπάγεται βέβαια και οικονομική επιβάρυνση, πράγμα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες – με περισσότερο εύρωστη Οικονομία από τη δική μας         – αποφεύγουν, γεγονός που αποδεικνύεται είτε από τη μη συμμετοχή τους στη Γερμανική πρωτοβουλία, είτε από την εξ’ αποστάσεως και άνευ οικονομικής επιβάρυνσης συνδρομή τους (βλέπε Τουρκία).

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτά τα θαυμαστά συμβαίνουν, όταν η χώρα μας έχει ανάγκη μεγαλύτερης εκπροσώπησης στο ΝΑΤΟ και πρωτίστως σε επίπεδο επιχειρησιακό, για τη βέλτιστη προάσπιση των εθνικών συμφερόντων μας και την ενδυνάμωση της φωνής μας, έναντι, τόσο της Γείτονος Τουρκίας όσο και άλλων ομόρων χωρών της βαλκανικής που έμπρακτα αποδεικνύουν τις μαξιμαλιστικές βλέψεις τους, συνιστώντας για τη χώρα μας μείζονα απειλή”.   

 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis