Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:46 | 19/02/2017

Νέες αναφορές κάνουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ για υποτιθέμενο επεισόδιο στα Ίμια στο οποίο « πλοία του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν το μεσημέρι τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές».

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα  τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν «επί 3 ώρες», όπως αναφέρεται, τα ελληνικά σκάφη, ενώ προς συνδρομή τους έσπευσε και το περιπολικό πλοίο «Turkuτ Reis» που ανήκει στην ακτοφυλακή. Επικαλούνται και σχετικό βίντεο στο οποίο όμως δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ο χρόνος και η τοποθεσία λήψης του.

Πρόκειται για το γνωστό σενάριο καταδίωξης των «ελληνικών πλοίων» από τα αντίστοιχα τουρκικά όπου μετά από «καταδίωξη» αναγκάζονται να αποχωρήσουν. Μάλιστα το σενάριο εμπλουτίζεται και με μονομαχίες όπου ελληνικά και τουρκικά πλοία έρχονται «πρόσωπο με πρόσωπο»..

Η τακτική «συντήρησης» κλίματος έντασης που μεθοδεύει η Άγκυρα εδώ και 20 μέρες συνοδεύεται και από προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων που αμφισβητούν ευθέως την κυριότητα ελληνικών νησιών και νησίδων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Σήμερα σειρά είχε ο βουλευτής της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουσταφά Ακάιντιν ο οποίος αναφέρθηκε σε 17 νησιά που υποτίθεται ότι «άφησε» η Τουρκία στην Ελλάδα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο τούρκος βουλευτής ισχυρίζεται ότι ο Ερντογάν «παραχώρησε» 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο λέγοντας τα εξής:
«Αποκαλύπτεται ότι συμβιβαστήκαμε αφήνοντας ήδη στην Ελλάδα 17 νησιά, κρυφά από τον τουρκικό λαό. Δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ μας.» είπε ο Τούρκος βουλευτής.
 

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis