Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 19/03/2017
Η είδηση του σήματος για την “επίδειξη σιδερώματος στολής παραλλαγής”, προκάλεσε τεράστια συζήτηση μεταξύ των στελεχών του Στρατού. Αντιμετωπίστηκε με πολύ χιούμορ, το οποίο όμως είχε μεγάλες δόσεις πίκρας. Πικρό χιούμορ,με δυο λέξεις…
 
Τα μηνύματα που έφθασαν στο Militaire.gr πάρα μα πάρα πολλά. Ανάμεσά τους ξεχώριζε ένα επαναλαμβανόμενο: ”Ας μας δώσουν πρώτα στολές και μετά ας μας δείξουν και το σιδέρωμα”.
 
Πολλά από τα στελέχη μας επιβεβαίωσαν αυτό που είναι γνωστό. Υπάρχουν ελλείψεις σε είδη ένδυσης και αναγκάζονται να τις καλύπτουν οι ίδιοι με δικά τους έξοδα. Επίσης ότι σε κάποιες περιπτώσεις η ποιότητα των ειδών ένδυσης δεν είναι αυτή που ήταν παλαιότερα με αποτέλεσμα οι φθορά να είναι πολύ πιο γρήγορη.
 
Τα προβλήματα είναι πια γνωστά και τα στελέχη τα αντιμετωπίζουν με υπομονή αξιοθαύμαστη. Αυτό που τους ενοχλεί και τους απογοητεύει είναι όταν διαπιστώνουν πως οι “από πάνω” ,είτε δεν καταλαβαίνουν ,είτε παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
 
Τα στελέχη έζησαν την “εικονική πραγματικότητα” των στολών τη περίοδο Αρχηγίας Κωσταράκου. Τότε που δεν ήξεραν από που τους έρχονται οι περικοπές και οι “κούφιες” απειλές ακόμη και για απολύσεις που ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΑΝ ποτέ από την τρόϊκα αλλά κάποιοι εντός της χώρας τις…διέδιδαν. Και την ίδια ώρα διάβαζαν και άκουγαν για αλλαγές επί αλλαγών και για διάφορα “σηματάκια”, διακριτικά κι άλλα πολλά και παντελώς ΑΔΙΑΦΟΡΑ για τα στελέχη και το ηθικό τους. Λύση στα προβλήματά τους ΚΑΜΙΑ. Ένδειξη έστω ότι είχε κατανοηθεί το μέγεθος της καταστροφής ούτε για αστείο. Ποια σοβαρή μεταρρύθμιση έγινε εκείνη την εποχή για να υπάρξει πραγματική οικονομία και συμμάζεμα; ΚΑΜΙΑ. Μόνο οι περικοπές στους μισθούς έμειναν. Οι ευκαιρίες που έδινε η κρίση για να γίνουν αστραπιαία μεταρρυθμίσεις-ταμπού πέρασε και χάθηκε.
 
Αυτά είναι παρελθόν πλέον. Τουλάχιστον ας δει η σημερινή ηγεσία το παρόν. Πως θα μπορέσει να λύσει προβλήματα για να ανακουφίσει τα στελέχη. Χρήματα δεν υπάρχουν. Ας εξασφαλίσει τουλάχιστον όλα τα υπόλοιπα. Αξιοκρατία, κατανόηση σε οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Και κυρίως αναμετάδοση του μηνύματος ότι η ηγεσία είναι προσγειωμένη στην πραγματικότητα και έχει σκοπό να ασχοληθεί με τα ουσιώδη κι όχι με το “περυτίλιγμα”.
 
Η επίδειξη σιδερώματος στολής παραλλαγής μπορεί να περιμένει. Έτσι κι αλλιώς τα στελέχη νομίζουμε ότι την προσέχουν πολύ τη στολή τους. Ειδικά από τότε που άρχισαν να τη πληρώνουν…
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis