Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:18 | 09/03/2016

Στον σοβιετικό στρατό φτάνει η σχέση του φαρμάκου στο οποίο βρέθηκε θετική σε ντόπινγκ κοντρόλ η Μαρία Σαράποβα.

Η διάσημη τενίστρια έκανε χρήση απαγορευμένου (πρόσφατα) φαρμάκου το οποίο είχε κατασκευαστεί για την ανάγκες των στρατιωτών της Σοβιετικής Ένωσης, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Σκοπός του φαρμάκου ήταν να καταπολεμούν το στρες οι Ρώσοι στρατιώτες που πολεμούσαν τους Αφγανούς, σημειώνεται από τον εφευρέτη του φαρμάκου.

Η Σαράποβα ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι βρέθηκε θετική κατά την διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν στο φάρμακο meldonium, το οποίο και πέρασε στην λίστα των απαγορευμένων φαρμάκων μόλις της 1η Ιανουαρίου.

sarapova_2.PNG

Ο φάρμακο δεν έχει εγκριθεί από τις αμερικανικές αρχές και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση καρδιακών προβλημάτων και άλλων χρόνιων ασθενειών στην Ρωσία και την πρώην Ανατολική Ευρώπη. Για πρώτη φορά κατασκευάστηκε στην Λετονία, όταν η χώρα ήταν μέρος της ΕΣΣΔ ως εργαλείο στον "ψυχρό πόλεμο", αναφέρει άρθρο το 2009 στην εφημερίδα Diena της Λετονίας.

Το φάρμακο χρησιμοποιούνταν μαζικά από τους Σοβιετικούς στρατιώτες, ειδικά από του πιλότους που πήραν μέρος στον πόλεμο του Αφγανιστάν, υπογραμμίζεται στο άρθρο.

Το φάρμακο έδινε την δυνατότητα στους στρατιώτες να τρέχουν 20 χλμ με πλήρη φόρτου, χωρίς να καταπονείται η καρδιά τους

Το Meldonium συνεχίζει να κατασκευάζεται στην Λετονία με τον Ρώσο υπουργό Αθλητισμού να δηλώνει πως μετά το σκάνδαλο με την Σαράποβα αναμένει και άλλους Ρώσους αθλητές να βρεθούν θετικοί στο φάρμακο.

 

www.newmoney.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis