Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:30 | 19/04/2017
Ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό για την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων αστυνομικών που έχουν μετακινηθεί σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για τις μεταναστευτικές ροές, κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος. 
 
Στην ερώτηση, ο κ. Κατσαφάδος αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται σε αυτά τα νησιά δεν έχουν λάβει ακόμη την αποζημίωσή τους, με τις διαχειρίσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας να επικαλούνται λόγους έλλειψης χρημάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως τονίζει ο Βουλευτής, «να δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα ως προς την προκαταβολή αυτών των οδοιπορικών εξόδων». 
 
 
 
Ο κ. Κατσαφάδος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση της μη καταβολής της αποζημίωσης των αστυνομικών, αλλά και τι προτίθεται να κάνει έτσι ώστε να δοθούν άμεσα τα χρήματα.
 
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
 
«Εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες από το σύνολο των πρωτοβάθμιων οργανώσεων των αστυνομικών ότι οι συνάδελφοί τους που έχουν μετακινηθεί σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, δεν έχουν λάβει την αποζημίωσή τους. Με την κατάργηση του π.δ. 151/1998 (Διαδικασία ελέγχου, εκκαθάρισης και εντολής πληρωμής των δαπανών δημοσίου) και την ισχύ του ν. 4446/2016 και την παράλληλη τροποποίηση διατάξεων του ν. 4270/2014, παρατηρείται το φαινόμενο πολλές κεντρικές διαχειρίσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας να επικαλούνται λόγους έλλειψης χρημάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα ως προς την προκαταβολή αυτών των οδοιπορικών εξόδων.
 
Επειδή είναι απαράδεκτο οι αστυνομικοί να μετακινούνται για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, με τις γνωστές σε όλους μας συνθήκες που επικρατούν εκεί και να επιβαρύνονται με ιδίες δαπάνες,
 
Επειδή η επίκληση έλλειψης χρημάτων από τις υπηρεσίες αφήνει αμφιβολίες για την ορθή διαχείριση των οικονομικών,
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1.            Για ποιο λόγο δεν έχουν λάβει οι εν λόγω αστυνομικοί την αποζημίωσή τους;
2.            Τι προτίθεται να κάνει, προκειμένου να λάβουν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται;
 
Πειραιάς 19 Απριλίου 2017
Ο Ερωτών Βουλευτής                                    
Κώστας Κατσαφάδος

 Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων

 

 kithiraikanea.blogspot.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis