Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:00 | 05/11/2018

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης εξέδωσε εντολή αναστολής της κάμερας σώματος που φέρουν οι αστυνομικοί στην Αμερική πάνω στη στολή τους.

Αφορμή για την απόφαση αυτή υπήρξε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή, κατά το οποίο η κάμερα που έφερε αστυνομικός, εξεράγει εν ώρα υπηρεσίας!

Ο εν λόγω αστυνομικός ήταν σε περιπολία τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν παρατήρησε καπνό να βγαίνει από τη συσκευή κάμερας του σώματός του. Γρήγορα αφαίρεσε τη  συσκευή από τη στολή του, ενώ ο καπνός έβγαινε από το κάτω μέρος της.

[custom:google-ads]

Αμέσως μετά την αφαίρεση, η συσκευή εξερράγη!

"Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των αστυνομικών μας και ο εξοπλισμός του Τμήματος με υλικό τελευταίας τεχνολογίας είναι ύψιστης προτεραιότητας για εμάς. Ωστόσο, το περιστατικό αποκάλυψε ότι υπάρχει πιθανότητα η μπαταρία μέσα στην κάμερα να αναφλεγεί ", ανέφερε το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης σε μια δήλωση. "Η αιτία και το εύρος του ελαττώματος βρίσκονται υπό διερεύνηση."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλεξίσφαιρο γιλέκο “TITANIUM® – UNDERSHIRT I”

Η αναστολή χρήσης κάμερας σώματος δεν περιλαμβάνει όλες τις μονάδες που βρίσκονται σε υπηρεσία, μόνο αυτές που φέρουν το μοντέλο VIEVU LE-5. "Αυτό το ζήτημα δεν αφορά ή με κανέναν τρόπο δεν επηρεάζει τα μέλη που είναι εξοπλισμένα με κάμερες VIVEU LE-4 που φοριούνται στο σώμα", δήλωσε το Τμήμα. "Τα μέλη της υπηρεσίας που διαθέτουν κάμερες LE-4 θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν όπως απαιτείται από τον νόμο".

Συνολικά αφαιρέθηκαν 2.990 κάμερες.

"Όλοι οι αστυνομικοί που έχουν χρεωθεί κάμερες LE-5 κλήθηκαν να τις αφαιρέσουν αμέσως και να τις επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους", δήλωσε το Τμήμα. "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην διαδικασία συλλογής και αφαίρεσης των συσκευών κάμερας LE-5 από τους αστυνομικούς μας".

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει με χασαπομάχαιρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis