Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:48 | 19/10/2018

Για πρώτη φορά μέσα σε τουλάχιστον ένα τέταρτο του αιώνα, η πόλη της Νέας Υόρκης πέρασε ένα σαββατοκύριακο χωρίς κανέναν πυροβολισμό.

Από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, δεν αναφέρθηκε ούτε ένα περιστατικό σε όλους τους δήμους της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία.

[custom:google-ads]

Ο δήμαρχος Bill de Blasio χαρακτήρισε το επίτευγμα ως «έκτακτο» τη Δευτέρα, ενώ μίλησε σε τελετή αποφοίτησης για τους νεοφιλελεύθερους αξιωματούχους της NYPD.

"Μια πόλη 8,6 εκατομμυρίων ανθρώπων - ούτε ένας πυροβολισμός για τρεις μέρες", είπε. "Ας ευχαριστήσουμε το NYPD για αυτό που έχει επιτύχει."

Το σαββατοκύριακο χωρίς πυροβολισμούς ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά την δήλωση της επικεφαλούς των στρατηγικών ελέγχου των εγκλημάτων της NYPD, Λόρι Πολλόκ,  ότι η πόλη τείνει προς την κατεύθυνση "ενός άλλου έτους καταγραφής ρεκόρ" με λιγότερα από 97.000 εγκλήματα.

"Η πόλη έχει δει τώρα μειώσεις στους πυροβολισμούς εδώ και οκτώ διαδοχικά τρίμηνα", δήλωσε ο Pollock. "Είχαμε έναν ιστορικά χαμηλό αριθμό πυροβολισμών το Σεπτέμβριο."


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξοπλισμός Αστυνομικών με μακρύκανα όπλα - Διαβάστε στο Policenet.gr την ανάλυση μίας υπαρκτής παραμέτρου


Μπορεί να είναι περισσότερο από 25 χρόνια από τότε που η πόλη είχε ένα τόσο ήσυχο Σαββατοκύριακο. Ένας εκπρόσωπος της NYPD δήλωσε στο CNN την Τρίτη ότι τα στοιχεία του τμήματος για πυροβολισμούς ξεκίνησαν μόλις το 1993.

Ο Pollock απέδωσε την πτώση εν μέρει στη συνεργασία με τις ομοσπονδιακές αρχές για τη δίωξη παραβατών ενδοοικογενειακής βίας για κατοχή όπλων.

Ο De Blasio, μιλώντας στην αποφοίτηση, ανέφερε την κατάρτιση και την εστίαση στην "αστυνόμευση της γειτονιάς" ως λόγους για την επιτυχία.

Η εγκληματικότητα γενικά μειώνεται σημαντικάτα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο η ανάπαυλα τελείωσε τη Δευτέρα το απόγευμα. Η αστυνομία ανέφερε πυροβολισμούς γύρω στις 1 μ.μ. στο Bronx.

 

Με πληροφορίες από το edition.cnn.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis