Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 06/01/2019

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε και φέτος την γιορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Μετά το πέρας του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, που κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης. Εκεί, ο Μητροπολίτης, ο Κλήρος και οι Αρχές επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο, από το οποίο ο κ. Ιγνάτιος έριξε στη θάλασσα το Σταυρό, αγιάζοντας τα ύδατα.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετοί Βολιώτες συγκεντρώθηκαν στην παραλία, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, για να δουν τον Αγιασμό των Υδάτων.  Και φέτος έξι κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Παγασητικού, ενώ τον Τίμιο Σταυρό έπιασε για τέταρτη χρονιά ο αστυνομικός της Τροχαίας Βόλου Λάμπρος Μακρής, που έκανε λόγο για μεγάλη ευλογία και τιμή. «Είχα πέσει πρώτη χρονιά επειδή είχε φύγει ένας συνάδελφος από την υπηρεσία και πλέον βουτάω κάθε χρονιά και για την ψυχή του Γιώργου και για την κόρη μου και για τους συναδέλφους»  δήλωσε ο Λ.Μακρής που ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, αλλά και του χρόνου να  βουτήξουν περισσότεροι κολυμβητές.

[custom:google-ads]

Ο Βασίλης Ρωμανός, που βούτηξε σήμερα για τον Σταυρό δήλωσε πως η θάλασσα ήταν λίγο κρύα και ευχήθηκε υγεία, ευλογία και καλή χρονιά σε όλους.

Ο Πασχάλης Ηλιάδης βούτηξε για τέταρτη φορά για να πιάσει τον Σταυρό. «Δοξάζουμε τον Κύριο για τη δύναμη που μας έδωσε να βουτήξουμε και φέτος».

Ο δάσκαλος Χρήστος Μπάρδας, που βούτηξε επίσης για τέταρτη χρονιά, είναι χειμερινός κολυμβητής αλλά σημείωσε πως κάθε χρόνο είναι μια διαφορετική εμπειρία για τον καθένα. Ευχήθηκε το 2019 να είναι μια χαμογελαστή χρονιά με υγεία. «Καλή χρονιά και στους μαθητές στο Δημοτικό που τους κάνω Μαθηματικά και Οικονομικά και σε όλα τα παιδιά και εύχομαι τα πράγματα να γίνουν πιο απλά από αριθμούς».

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος ανέφερε «Με τη χάρη του Θεού καταφέραμε παρά την κακοκαιρία μπορέσουμε με λαμπρό ήλιο να γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια στον τόπο μας. Είναι γιορτή που ο Θεός έρχεται να μας δείξει τι σημαίνει ταπεινότητα και καλούμε τον Θεό να μας φωτίσει. Να δώσει αληθινή σοφία και σύνεση σε όλων μας. Να φωτιστούν οι ψυχές μας και οι αποφάσεις μας».  Χαρακτήρισε επίσης τη χρονιά κρίσιμη σε πολλά επίπεδα.

«Μπορούμε να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε να σφυρηλατούμε ενότητα του λαού μας που ξέρει ότι η ελπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός. Η ορθοδοξία ενώνει και τον κάνει το λαό δυνατό» Πρόσθεσε πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει. Θα είναι μια χρονιά ενότητας δύναμης κι Ορθοδοξίας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και θα λάβουν σωστές αποφάσεις».

 

 

 

 

 

O αστυνομικός Λάμπρος Μακρής

 

 

 

e-thessalia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis