Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:12 | 02/07/2019

Δεν πρόλαβε καν να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσής μας, με την οποία σας συστήσαμε κκ της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας να σταματήσετε να εκτίθεστε και «ξαναχτυπήσατε».

Μόλις έξι (6) ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου εκδώσατε το υπ’ αριθ. 69 Π.Δ. «Ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού», με το οποίο γίνεται φωτογραφική παρέμβαση στο θέμα της εξέλιξης των Ανθυπαστυνόμων.

Μία παρέμβαση, η οποία αντιμετωπίζει εντελώς αποσπασματικά το καίριο αυτό θέμα και αντί να δίνει συνολική λύση επ’ αυτού, το μόνο που λείπει από τις διατάξεις του Π.Δ. είναι οι φωτογραφίες των επωφελουμένων από αυτό.

Η πολιτική ηγεσία, που δήλωνε ότι δεν έχει τον πολιτικό χρόνο να αντιμετωπίσει γενναία και συνολικά το θέμα της εξέλιξης τον Ανθυπαστυνόμων, αλλά και γενικότερα του βαθμολογίου, βρήκε χρόνο να ασχοληθεί μόνο για τη ρύθμιση των ημετέρων, δημιουργώντας περαιτέρω προβληματικές καταστάσεις και τετελεσμένα.

Στη βιασύνη της δε να βολέψει τα δικά της παιδιά ή να ικανοποιήσει τις επιταγές του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία: ο προαγόμενος Ανθυπαστυνόμος μέχρι το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, με μόνο τίτλο αυτό των ΤΕΙ πχ «ιχθυοκαλλιέργειας», θα κατέχει όχι μόνο οργανική θέση Ανθυπαστυνόμου αλλά θα μετατίθενται και ως Ανθυπαστυνόμος, παραμένοντας στην ενέργεια μέχρι και άνω των 40 ετών συνολικής υπηρεσίας. “Εδώ απλά γελάνε και οι πέτρες”. Την ίδια ώρα οι Αστυνομικοί Διευθυντές της Σ.Α.Ε.Α. θα αποστρατεύονται ακόμα και στην ηλικία των 50 ετών, με 30 έτη υπηρεσίας, όπως συνέβη στις έκτακτες κρίσεις του Νοεμβρίου του 2018 που εσείς επινοήσατε για να βολέψετε τους ημετέρους σας. Άραγε η κα Υπουργός γνώριζε ότι υπογράφει αλληλοαντικρουόμενες διατάξεις ή έπεσε θύμα παραπληροφόρησης;

Οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι επιεικώς απαράδεκτες και καταδικαστέες, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τις ρεαλιστικές προτάσεις, τις οποίες έχουμε καταθέσει ως Ομοσπονδία σε όλα τα αρμόδια όργανα. Γι’ αυτό το λόγο και οι διατάξεις αυτές θα προσβληθούν νομικά στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης, αύριο κιόλας.

Φυσικά η πρώτη μας προτεραιότητα, την οποία θα θέσουμε στη νέα πολιτική ηγεσία που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα είναι η άμεση απόσυρση αυτού και όμοιων άλλων εκτρωματικών διατάξεων, καθώς και η επιδίωξη λύσης για όλους και όχι για λίγους ημετέρους.

Κυρίες και κύριοι της Ηγεσίας,

Το θέμα των Ανθυπαστυνόμων και του βαθμολογίου είναι πολύ σημαντικό για να το αντιμετωπίζεται με την αβάσταχτη ελαφρότητα, με την οποία το χειριστήκατε, λίγες ημέρες πριν αναχωρήσετε από τους θώκους σας.

ΟΙ τελευταίες μέρες της Πομπηίας ωχριούν μπροστά στις καταστροφές, τις οποίες νομοθετείτε ή προσπαθήσατε να νομοθετήσετε στις τελευταίες μέρες της θητείας σας.

Σας καλούμε για μία τελευταία φορά να μην συνεχίσετε να εκδίδετε παρόμοια φωτογραφικά Π.Δ., τα οποία περισσότερο σας εκθέτουν παρά σας περιποιούν τιμή.

 
2014 poaxia no ypografes
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis