Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:16 | 24/01/2020

Τον υπουργό προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και του έθεσε τρία θέματα:

  • να διεκδικήσει η Ελλάδα την εκπαίδευση του νέου προσωπικού της FRONTEX, δηλαδή των Ευρωπαίων Συνοριοφυλάκων και Ακτοφυλάκων, στη σχολή αστυνομίας της Κομοτηνής. “Το αίτημα έχει υιοθετήσει ήδη ο πρωθυπουργός και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε να ηγηθεί διεθνούς διεκδικητικής διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, αναφέρει ο κ. Στυλιανίδης, συμπληρώνοντας πως “ο υπουργός θα ταξιδέψει όπου χρειαστεί και θα συνομιλήσει με όλους τους αρμόδιους διεθνείς παράγοντες”.
  • την επέκταση του προγράμματος «Ασπίδα» στον νομό Ροδόπης για να αυξηθεί στην περιοχή το αστυνομικό προσωπικό, “ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και καλύπτοντας τα λειτουργικά κενά της τοπικής αστυνομίας”.
  • τη δημιουργία αστυνομικού σταθμού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Νυμφαίας, “για να επισπευσθούν οι έλεγχοι διαβατηρίων του αυξημένου οδικού τουρισμού, και που να συνοδευτεί και από τελωνειακούς ελέγχους κατά του παραεμπορίου και να καλύψει υπηρεσιακά την απελευθέρωση της διέλευσης λεωφορείων”.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, και σύμφωνα με τον βουλευτή “δεσμεύτηκε να μελετήσει όλα τα θέματα συμβάλλοντας στην προώθηση και την υλοποίηση τους”. Ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοσχοΐδη για την εκπαίδευση χιλίων ειδικών φρουρών στη σχολή αστυνομίας της Κομοτηνής και πεντακοσίων στο Διδυμότειχο, και για την εκπαίδευση στην Κομοτηνή οκτακοσίων συνοριοφυλάκων που θα προσληφθούν από τη Θράκη και τα νησιά τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πηγή:  inkomotini.news

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis