Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 18/01/2020

Ενώ το έγκλημα μεταλλάσσεται από τη μία, από την άλλη, δυστυχώς, η Ελληνική Αστυνομία παραμένει προσκολλημένη στην εποχή του «Μπαϊρακτάρη» και σε ξεπερασμενες πρακτικές του περασμένου αιώνα.

Το δόγμα όλων τον σύγχρονων Αστυνομιών, τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου, είναι, η όσο το δυνατόν λιγότερη -γενικότερα- οποιαδήποτε επαφή του Αστυνομικού με τον δράστη.

Για τον λόγο αυτό βλέπουμε να χρησιμοποιούν μέσα όπως, σπρέι πιπεριού, αντλίες νερού, ειδικά καρφιά ακινητοποίησης οχημάτων, πλαστικές σφαίρες, τέιζερ κλπ, ώστε να ελαχιστοποιείται η σωματική επαφή και να αποφεύγονται και οι κατηγορίες για δήθεν υπέρμετρη βία, καθώς και πιθανοί ανεπιθύμητοι τραυματισμοί Αστυνομικών.

Αντίθετα, στη χώρα μας παρατηρείται το ακριβώς αντίθετο, η όσο το δυνατόν σωματική επαφή αστυνομικών με οποιουσδήποτε δράστες, με τα γνωστά αποτελέσματα, τραυματίες Αστυνομικοί, κατηγορίες για υπέρμετρη αστυνομική βία, φθορές ιδιωτικης και δημόσιας περιουσιας, καταδιώξεις κλπ.

Απαιτείται, άμεσα κιόλας, η πολιτική και η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει στον πλήρη εκσυχρονισμό της Αστυνομίας, τόσο υλικά αλλά και νομοθετικά και ηθικά κιόλας, ώστε να πάψει αυτό το νοσηρό φαινόμενο.

ΔΕΛΙΤΖΑΚΗΣ Γεώργιος
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis