Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 21/02/2020
Αφαίρεσαν 220 πινακίδες και βεβαίωσαν 360 κλήσεις για διπλοστάθμευση και γενικώς παράνομο παρκάρισμα οι άνδρες της Τροχαίας Πατρών, κατά τη διάρκεια των εντατικών ελέγχων που ξεκίνησαν με αμείωτους ρυθμούς την προηγούμενη εβδομάδα. Έλεγχοι οι οποίοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και τις επόμενες ημέρες, έως ότου εμπεδωθεί σε όλους η αποφασιστικότητα της τοπικής αστυνομίας να συμβάλει καθοριστικά στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης.
 
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να χρησιμοποιούνται οι οδοί χωρίς δυσκολίες και προβλήματα, αλλά το ίδιο να ισχύει και για τους πεζούς στα πεζοδρόμια», δήλωσε στην «Π» ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Γιώργος Μιχαλόπουλος. Στο μπαράζ των εντατικών ελέγχων έχουν ενταχτεί όχι μόνο οι άνδρες που υπηρετούν στο τμήμα της τροχαίας, αλλά και κάθε αστυνομικός ανεξαρτήτου υπηρεσίας.
 
Eχουν δοθεί συγκεκριμένες κατευθύνεις έτσι ώστε να επιστήσουν την προσοχή τους σε σημεία πρόσβασης και διάβασης πεζών, σε γωνίες που απαγορεύεται η στάθμευση ώστε να εξασφαλίζεται η ορατότητα σε διερχόμενους οδηγούς, αλλά φυσικά και να είναι ελεύθερες οι ράμπες ΑμεΑ.
 
ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
 
Στο επίκεντρο των αστυνομικών ελέγχων μπαίνουν όλων των ειδών οι παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθούν περισσότερο αυτές τις μέρες τα αστυνομικά μπλόκα για διενέργεια αλκοτέστ σε οδηγούς. Επίσης, θα υπάρχει αυτόματη επίδοση κλήσεων, ακόμα και παραπομπή στο αυτόφωρο, σε περίπτωση παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.
 
«Η εφαρμογή του ΚΟΚ είναι υποχρεωτική για όλους. Αυτό σημαίνει ότι, πρέπει να σέβονται τα όρια ταχύτητας, να μην οδηγούν ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ, γιατί κινδυνεύουν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα και να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες. Δεν παραβιάζουμε ποτέ τον κόκκινο σηματοδότη, δίνουμε πάντα προτεραιότητα στον πεζό, ειδικά σε ηλικιωμένους και σε άτομα με αναπηρία, και σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων», τονίζει ο αστυνομικός διευθυντής του νομού. Και τονίζει με έμφαση και το θέμα της χρήσης ζώνης ασφαλείας και κράνους για τους δικυκλιστές.
 
ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
 
Οι έλεγχοι αναφορικά με τη διπλοστάθμευση και το παράνομο παρκάρισμα θα επεκταθούν και τις βραδινές ώρες. Σε σημεία και σε δρόμους όπου παρατηρείται συνωστισμός και νυχτερινό μποτιλιάρισμα, λόγω δεκάδων παρανόμων παρκαρισμένων οχημάτων που οι οδηγοί τους διασκεδάζουν.
 
ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
 
«Η αστυνομία βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Γι' αυτό προσπαθούμε να δίνουμε συμβουλές. Ώστε να μην υποχρεωνόμαστε να εφαρμόζουμε αυστηρά μέτρα συμμόρφωσης», ξεκαθαρίζει ο κ. Μιχαλόπουλος στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε οδηγό, κατά της διπλοστάθμευσης και της στάθμευσης σε πεζοδρόμια, πεζόδρομους και ράμπες αναπήρων. Υπογραμμίζει ότι υπάρχουν εναλλακτικές, για στάθμευση άνετη και χωρίς προβλήματα (π.χ. το πάρκινγκ «Γ. Καλεντζώτης» στην Παπαφλέσσα).
Των
ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
 
ΑΧΙΛΛΕΑ ΡΟΔΙΤΗ
 
Πηγή: pelop.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis