Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 10/07/2020

Εδώ και μήνες φωνάζουμε για τα κρατητήρια των αστυνομικών των τμημάτων, στα οποία κρατούνται παραπάνω άτομα απ’ όσα δύναται η χωρητικότητα τους.

Ελάχιστα τμήματα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν σκοπό κρατητηρίων και όσα το κάνουν, πολλές φορές ΔΕΝ το πράττουν γιατί θεωρείται πλεονάζον!!! προσωπικό και διατίθεται σε μέτρα τάξης ή επιπλέον περιπολία.

Άραγε είναι πολυτέλεια ο σκοπός κρατητηρίων ή επιτακτική ανάγκη σε υπεράριθμα κρατητήρια; Θέλουν να υπάρχει μόνο ένα (1) εξιλαστήριο θύμα (ο έρμος Αξιωματικός Υπηρεσίας) ή εξυπηρετούνται άλλα συμφέροντα;

Ας αναλύσουμε κάποια δεδομένα. Στο άρθρο 66 του Π.Δ 141/91 «Φρουρά Κρατητηρίου» στο πρώτο κιόλας άρθρο ορίζεται ότι: Ένοπλη φρουρά κρατητηρίου διατάσσεται πάντοτε αν κρατείται μεγάλος αριθμός κρατουμένων ή κρατείται υπόδικος ή δράστης σοβαρού αδικήματος η κατάδικος.

Γιατί να παραβιάζεται πρόδηλα το Π.Δ αυτό; Γιατί αδιαφορούν οι άνωθεν; Γιατί να παραβιάζεται το Π.Δ και το ΑΤ που το εφαρμόζει να αναγκάζεται να ΜΗ διαθέσει την Υπηρεσία αυτή αλλά κάποια άλλη;

Στα κρατητήρια της ΔΑΝ/ΑΑ κανένα κρατητήριο δεν φρουρεί λιγότερους ή ίσους κρατούμενους με αυτούς που έχει δυνατότητα αλλά περισσότερους, από έναν παραπάνω έως και ΕΠΤΑ και ΟΧΤΩ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΧΩΡΗΤΗΚΟΤΗΤΑΣ τους.

Γιατί δηλαδή τα Αστυνομικά τμήματα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν εποχούμενη περιπολία, αλλά όχι σκοπό κρατητηρίων; Γιατί να στέλνουν τα ΑΤ και ΤΑ της Ν/Α Αττικής διάθεση για φύλαξη κρατουμένων στο ΑΤ Ασπροπύργου την ίδια στιγμή που είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ σκοπού κρατητηρίων για τα δικά τους τμήματα αλλά τους το αρνούνται;

Διακόπτονται περιπολίες της ΥΑΝ/ΑΑ για φύλαξη κρατουμένων εντός των ΤΑ, γιατί τα ΑΤ της Νότιας έχουν γονατίσει απ΄ τους κρατούμενους και ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα φύλαξης σε αυτά, θα φρουρούνται των άλλων διευθύνσεων.

Για τα χρήματα, το χρόνο και την απόσταση που θα διανύσουν οι συνάδελφοι δεν νοιάστηκε κανείς. Tην ίδια ώρα που ΑΤ της Νότιας ενισχύουν άλλα ΑΤ της Νότιας για την εκτέλεση βασικών Υπηρεσιών και οι περιπολίες είναι ως επί των πλείστων κοινές μεταξύ των ΑΤ και ελάχιστες αμιγώς απ το ίδιο τμήμα.

Γιατί να διατίθενται ακόμα και σήμερα άτομα για Υπηρεσία στο Εφετείο Αθηνών, ενώ η ΔΙ.ΜΕ.ΔΑ ενισχύθηκε και το Σεπτέμβριο με αστυνομικούς από τα ΑΤ και τον χειμώνα με τη νέα σειρά ΕΦ;

Το μόνο που διαπιστώνουμε για άλλη μία ότι οι αστυνομικοί των ΑΤ είναι για την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία της Αστυνομίας, αστυνομικοί τριτο-τέταρτης κατηγορίας.

Να παλεύουν μόνοι, αν γίνει απόδραση κρατουμένου να υπάρχει ένα θύμα για το φταίξιμο, να ζητούνται περιπολίες αλλά περιπολικά τα ΑΤ και ΤΑ (εκτός δωρεών) έχουν να δουν απ΄ την Ολυμπιάδα του 2004.

Αλεξίσφαιρα κοινόχρηστα εμποτισμένα με ιδρώτα του εκάστοτε που τα φοράει και υποτίθεται πρέπει να προσέχουμε για τον κορωνοϊο. Για τον κορωνοϊό της Αστυνομίας δεν υπάρχει γιατρικό.

Πρέπει να εφαρμόζουμε το Νόμο αλλά στους άλλους. Παραβιάζονται Π.Δ και παραβλέπεται. Μπορεί να μας θεωρούν τριτοτέταρτης κατηγορίας αστυνομικούς και τους χαμάλιδες του Σώματος, θωρώντας μας απαξιωτικά, μολαταύτα θα προασπίσουμε τα συμφέροντα μας όπως αυτά προβλέπονται.

Είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις και θα κάνουμε χρήση ΚΑΘΕ δικαιώματος!!

ΓΙΩΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis