Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:23 | 22/11/2014

Ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την έγκριση των επιπλέον κονδυλίων για την αποπεράτωση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο παλιό Νοσοκομείο, ενώ ζήτησε την δημιουργία Τμήματος Μεταγωγών στην Κέρκυρα. Επίσης ζήτησε την αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού της ΕΛΑΣ στο νησί.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι τόσο ο Υπουργός Δημοσίας τάξεως, όσο και Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, αναγνωρίζουν τα προβλήματα της ΕΛΑΣ, αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα και ότι με την επικείμενη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, αρκετά προβλήματα θα επιλυθούν.

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ και αναφερόμενος στο Τμήμα Μεταγωγών, ο κ. Γκίκας δήλωσε:

«Ζήτησα από τον κ. Υπουργό, να εξετάσει την δυνατότητα δημιουργίας στην Κέρκυρα Τμήματος Μεταγωγών, καθότι είμαστε ο μόνος Νομός που διαθέτει  Φυλακές, αλλά δεν έχει Τμήμα Μεταγωγών. Βεβαίως η στελέχωση του νέου Τμήματοςεφόσον εγκριθεί – δεν θα γίνει «εκ των ενόντων», αλλά με μεταθέσεις προσωπικού από άλλα μέρη της Ελλάδος, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό. Υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και αναμένουμε την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Σώματος, για να προχωρήσει το θέμα.

Σε ότι αφορά το νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο παλιό Νοσοκομείο, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Κικίλια για την έγκριση επιπλέον κονδυλίων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, και αναμένουμε να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ εκεί, το αμέσως προσεχές διάστημαο. Βεβαίως υπολείπονται πολλά να γίνουν στο θέμα εισόδου / εξόδου των οχημάτων, κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, περιβάλλοντος χώρου κλπ, τα οποία όμως δρομολογούνται…».

Ο Στέφανος Γκίκας επισκέφτηκε επίσης τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Θεόφιλο Λεονταρίδη, στον οποίο έθεσε το θέμα της υποστελέχωσης των ΟΤΑ στην Κέρκυρα και της ελλιπούς χρηματοδότησης. Ζήτησε δε, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων και δομών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κέρκυρα.

corfupress.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis