Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 20/02/2021

Στην εκπομπή της Ελληνικής Αστυνομίας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» την προηγούμενη Δευτέρα, οι τομεάρχες προστασίας του πολίτη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γκελεστάση και Χρήστος Σπίρτζης.

Η συζήτηση στο πρώτο της μέρος περιστράφηκε γύρω από το προληπτικό κλείσιμο των Εθνικών Οδών την προηγούμενη Δευτέρα.

Η κα Γκελεστάθη επισήμανε ότι τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν προληπτικά και προτίμησαν την ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το να τεθεί σε ρίσκο η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών οι οποίοι θα κινούνταν στην Εθνική Οδό.

Επισημαίνουμε ότι η συζήτηση αυτή έγινε ΠΡΙΝ από την μεγάλη επέλαση της κακοκαιρίας στην Αθήνα, οπότε αποδείχθηκε ότι όντως το μέγεθός της ήταν δυσανάλογο των προηγουμένων ετών, γι’αυτό και προέκυψαν και τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής.

Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε διαθέσιμα ώστε να ενημερώσει τους πολίτες για την επερχόμενη κακοκαιρία. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πάγια τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα περί αστυνομοκρατούμενου κράτους, σύγκρινε την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ε.Ο. με την απαγόρευση των διαδηλώσεων την 17η Νοέμβρη.

Αυτό έγινε ακόμα περισσότερο εμφανές στο δεύτερο κομμάτι της συζήτησης όταν κατά τη διάρκεια του απολογισμού της κας Γκελεστάθη για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης αναφορικά με την ασφάλεια από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, η αναφορά της στα ΜΑΤ και στη τεράστια συνεισφορά τους στην αντιμετώπισης της κρίσης στον Έβρο, τα οποία όπως ανέφερε «δεν συμπαθεί ο κ. Σπίρτζης», έφερε την, σχεδόν αυτόματη αντίδραση του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είπε: «Καθόλου»!

Προφανώς αυτή ήταν μία αυθόρμητη απάντηση από τον κ. Σπίρτζη ο οποίος, αμέσως μετά, αντιλαμβανόμενος ίσως τι είπε, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν έχει στηρίξει την αστυνομία, ότι «κορόιδεψε» τους αστυνομικούς αναφορικά με τα μισθολογικά τους θέματα κλπ.

Αναρωτιόμαστε…

Αν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο «σκιώδης» δηλαδή υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέει αυθορμήτως στον αέρα ότι δεν συμπαθεί τα ΜΑΤ, τι ακριβώς θα κάνει αν αναλάβει προϊστάμενός τους, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει πάλι Κυβέρνηση!

Απλά αναρωτιόμαστε…

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:




Και εδώ ολόκληρη η συζήτηση:

 

Ηλίας Ψυχογιός
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis