Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 25/05/2021

Για κενά στην υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά μίλησε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξει ζήτημα αν ευσταθεί ότι τα στοιχεία του DNA που βρέθηκαν στο άψυχο σώμα της Καρολάιν είναι ελλιπή.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, αναφερόμενος ειδικά στο σκίτσο, τόνισε ότι συνήθως οι περιγραφές που δίνονται στους σκιτσογράφους διακατέχονται από αισθήματα τρόμου και πανικού από τους περιγράφοντες και γενικώς είναι δύσκολο από αυτό και μόνο να ταυτοποιηθεί ένας από τους τρεις δράστες. 

«Η εμπειρία από το παρελθόν έχει αποδείξει» τόνισε «ότι όταν οι δράστες συνελήφθησαν σε πολλές περιπτώσεις τα σκίτσα από τις περιγραφές των θυμάτων δεν είχαν καμία σχέση». Ο κ. Καλλιακμάνης επεσήμανε παράλληλα πως υπάρχει ζήτημα αν ευσταθεί ότι τα στοιχεία του DNA είναι ελλιπή. Κάνουμε υποθέσεις σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, είπε, υπάρχουν «κενά» σε αυτό το έγκλημα.

Ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής τόνισε πως θεωρείται δεδομένο ότι ο κακοποιός έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ότι διαθέτει «εμπειρία» σε επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία. Ο δράστης έπιασε ρούχα αλλά και το πρόσωπο του θύματος, όπως και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να φτάσουν στα ίχνη του μέσα από το σχηματισμό ενός κύκλου περίπου 20 υπόπτων.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού του μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι Αρχές έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ίχνη ορφανού γενετικού υλικού. Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να πει σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο ίχνος γενετικού υλικού.

Μπαλάσκας: «Βρέθηκε “ορφανό” DNA στο σώμα της Καρολάιν»

Την Δευτέρα ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας έκανε πρώτος λόγο για ορφανό DNA που βρέθηκε στο σώμα της 20χρονης Καρολάιν.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επεσήμανε πως τελικά, παρά το γεγονός ότι φαινόταν εύκολη υπόθεση για την ΕΛ.ΑΣ., τελικά ο σχεδιασμός των δραστών ήταν άρτιος. «Φαινόταν ότι είναι εύκολη υπόθεση, έχουμε εξιχνιάσει πιο δύσκολες υποθέσεις. Ο άρτιος και λεπτομερής σχεδιασμός μας προβληματίζει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, τόνισε πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, γιατί όπως σημείωσε «για να κάνεις διάρρηξη δεν μπαίνεις με τα όπλα στα χέρια, ούτε με μονωτική ταινία». Παράλληλα είπε πως οι κακοποιοί «ήταν ευαίσθητοι στο θόρυβο και φοβισμένοι και αυτό φαίνεται από τη δολοφονία του σκυλιού».

Νέα παρέμβαση του 32χρονου

Από την πλευρά του, ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στην αστυνομία, για τις εξελίξεις στις έρευνες που αφορούν στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, λέγοντας χαρακτηριστικά «παρερμηνεύονται πολλά και εμποδίζουν την έρευνα». «Ό,τι θέλετε στην αστυνομία, μιλάτε κατευθείαν με αυτούς. Παρερμηνεύονται πολλά και εμποδίζουν την έρευνα. Το ήξερα από την αρχή ότι δεν είναι εύκολο. Ό,τι περνάει παρερμηνεύεται και είναι λάθος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 32χρονος, όπως μετέδωσε το Mega.

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis