Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 18/02/2015

Tο μοναδικό πάρκο στο κέντρο της Γλυφάδας με την παιδική χαρά στην πλατεία Χαρίτων, παραμένει αρκετά χρόνια κλειστό και εγκαταλελειμμένο, χωρίς να γίνεται ούτε μια τυπική συντήρηση και φύλαξη των εγκαταστάσεων και του χώρου.

Ο μοναδικός ελεύθερος, ανοικτός παιδότοπος στο κέντρο της πόλης, έκλεισε τον Απρίλιο του 2011 μετά από σοβαρό ατύχημα που έπαθε 5χρονος, ο οποίος παραλίγο να χάσει το μάτι του ενώ έπαιζε αμέριμνος. Η τότε δημοτική αρχή, προχώρησε στο κλείσιμο της παιδικής χαράς μέχρι την αναμόρφωσή της, η μελέτη της οποίας βρισκόταν σε εξέλιξη και μάλιστα περιελάμβανε αντικατάσταση υπαίθριων παιχνιδιών, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, περίφραξης καθώς και ανοιχτό διαγωνισμό για την ενοικίαση του αναψυκτηρίου.

Σήμερα, η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα τον γνωστό παιδότοπο της Γλυφάδας, που ήταν πάντα γεμάτος παιδάκια, φωνές παιχνίδι και χαρά. Η ξύλινη περίφραξη του πάρκου έχει διαλυθεί ολοσχερώς και έχει αντικατασταθεί με ένα πρόχειρο πλαστικό πλέγμα. Οι εγκαταστάσεις του αναψυκτηρίου έχουν καταντήσει υπαίθριο ουρητήριο και εστία μόλυνσης, και ότι απόμεινε από τα παιχνίδια είναι κομμάτια σπασμένων ξύλων.

 

 

Η μικρή πίστα για τα skateboards είναι πνιγμένη από λάσπη, εναπομείναντες κάδοι ξεχειλίζουν από σκουπίδια και παγκάκια έτοιμα να καταρρεύσουν, συνθέτουν το παζλ της εγκατάλειψης.

Από το 2011 ένας τόπος χαράς και παιχνιδιού, ένας τόπος ξεγνοιασιάς για παιδιά, παραμένει κλειστός και επικίνδυνος, ένα πάρκο πρασίνου και αναψυχής δεν προσφέρεται πλέον για χρήση στους δημότες, ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη επισκευαστεί και αναμορφωθεί με τις σωστές προδιαγραφές. Πρόκειται για μία πλατεία περίπου 5,5 στρεμμάτων, στην καρδιά της Γλυφάδας, που τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε γίνει ακόμα πιο πράσινη.

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας είχε ζητήσει από τον τότε δήμαρχο κ. Κόκκορη να μην παραμείνει το πάρκο κλειστό χωρίς να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες κατά τη διάρκεια αυτή, και απαιτούσε μάλιστα την άμεση αποκατάσταση του χώρου.

 

 

Στις 13 Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά το έργο: Αισθητική και Ποιοτική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων χώρων Πλατείας Χαρίτων και παράπλευρων χώρων στο Δήμο Γλυφάδας με προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Υποδομών Θανάσης Σπονδυλίδης, είχε ανακοινώσει ότι το έργο της ανάπλασης της ιστορικής πλατείας βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε σημαντικά έργα που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια.

 

Το έργο που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, αφορούσε στην ολική ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων και την επαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τη δημιουργία νέων οδεύσεων – μονοπατιών, νέες φυτεύσεις – παρτέρια, προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών παιδικής χαράς με θεματικές ενότητες και ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ, ηλεκτροφωτισμός της Πλατείας και δίκτυο άρδευσης. Οι φωτογραφίες δείχνουν τι πραγματικά έχει γίνει από τότε μέχρι και σήμερα στην Πλατεία Ειρήνης – Χαρίτων.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: inagreece.gr, http://news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis