Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:58 | 17/02/2019
Το εργαλείο αναγνώρισης προσώπου της Αστυνομίας της Telangana, «Darpan», επανένωσε μετά από δύο χρόνια ένα επτάχρονο κορίτσι που είχε εξαφανιστεί με τους γονείς της. Το κορίτσι που εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο Χαϊντεραμπάντ εντοπίστηκε στην περιοχή Shahpur της περιοχής Betul της Madhya Pradesh μέσω του Darpan.
 
Αυτό επιτεύχθηκε με την επεξεργασία παρτίδων φωτογραφιών αγνοουμένων στην Telangana με άτομα που βρέθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε η αστυνομία.
 
Η ομάδα CID ενημέρωσε τους γονείς της κοπέλας και έσπευσαν στο Betul, όπου η κοπέλα επανενώθηκε με την οικογένεια της.
Ήταν στις 4 Ιανουαρίου 2017 όπου η αδιαφανής υπόθεση καταχωρήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Bahadurpura στην παλιά πόλη του Hyderabad. Αργότερα μεταφέρθηκε στο CID και η κυβέρνησή της για την προστασία των γυναικών διερεύνησε την υπόθεση.
 
"Αυτή είναι η 18η περίπτωση κατά την οποία το Darpan έχει ενώσει ένα εξαφανισμένο άτομο με την οικογένειά του, μέσω της επεξεργασίας εικόνων που είναι διαθέσιμες στο κοινό, εξ 'ολοκλήρου. Αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για να επιλυθούν τέτοιες υποθέσεις", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής , CID, Govind Singh.
 
Την περασμένη εβδομάδα, ένα 14χρονο παιδί, που εξαφανίστηκε από το σπίτι του στην Madhya Pradesh, εντοπίστηκε στο Μπανγκαλόρ από τον Darpan. Το αγόρι παραδόθηκε στην οικογένειά του.
[custom:google-ads]
 
Ο Salman Shaik, κάτοικος των ορίων του αστυνομικού τμήματος Chiman Ganj Mandi στο Ujjain, είχε εγκαταλείψει το σπίτι του τον Ιούνιο τον τελευταίο. Το αγόρι εντοπίστηκε στην κυβέρνηση Balak Ashram, Hossur Road στο Μπανγκαλούρ.
 
Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία του Χαϊντεραμπάντ δήλωσε ότι διέσωσαν 325 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 11 κοριτσιών, που ασχολήθηκαν με την παιδική εργασία τον Ιανουάριο. Με τίτλο «Λειτουργία Smile», η αστυνομία της πόλης ξεκίνησε ένα πρόγραμμα μήκους ενός μηνός για την ανίχνευση αγνοουμένων παιδιών.
 
Εκείνη την εποχή, η αστυνομία δήλωσε ότι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Darpan για να ελέγξουν τις λεπτομέρειες των παιδιών με τη βάση δεδομένων.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis