Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:39 | 03/06/2019

Δεκάδες πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα νότια προάστια, είχαν “χτυπήσει” τα μέλη σπείρας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μεταξύ των θυμάτων της σπείρας ήταν και γνωστοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Ομάρ Ελαμπντελαουί, Παπ Αμπού Σισέ, Οτζίτζα Οφόε, Εμάνουελ Εμενίκε και Σέρχιο Αραούχο.

Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, χθες το μεσημέρι, συνελήφθησαν σε Κορωπί και Ζωγράφου δύο αλλοδαποί, ένας 34χρονος άνδρας και μία 35χρονη γυναίκα. Ταυτόχρονα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους, επίσης αλλοδαπoί.
[custom:google-ads]
Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 33 περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν ξεκινήσει τη δράση τους από τον Οκτώβριο του 2017.



Για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως "επιχειρησιακό" για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το δεύτερο ως "υποστηρικτικό" που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως "όχημα διαφυγής".

Με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν από το εσωτερικό κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.

Οι δράστες φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν "επιχειρησιακές" τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Στη συνέχεια, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, 700 ευρώ, καθώς και δύο "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων Και οι δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ant1news.gr

 

*Δείτε στο Policenet.gr: Συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis