Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 01/09/2016

Ένα γνωστό όνομα του επιχειρηματικού κόσμου της Κω φέρεται ότι είχε αρχηγικό ρόλο σε μια εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς στο νησί. Ο ίδιος, μάλιστα, αναλάμβανε και να «ξεπλύνει» τα βρώμικα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών μέσω των επιχειρήσεών του!

Η σπείρα δρούσε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο υπό την καθοδήγηση του 62χρονου, που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του για την αγοραπωλησία ναρκωτικών με έναν 32χρονο συνεργό του που είναι ελεύθερος με περιοριστικοί όρους για άλλη υπόθεση ναρκωτικών. Αν και προσπάθησαν να ξεφύγουν με τα οχήματά τους, οι άνδρες της Ασφαλείας Κω και Ρόδου τους καταδίωξαν, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες. Στην πορεία, συνελήφθησαν ακόμη δυο Έλληνες -ένας 60χρονος και μία 26χρονη- και μια 27χρονη Γεωργιανή, ενώ κατηγορούνται ακόμη δυο Έλληνες ηλικίας 49 και 37 χρόνων και ένας 25χρονος Αλβανός.

Σε τρία διαμερίσματα και σε τρεις επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού, εμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος των κατηγορούμενων, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 35 κιλά και 921 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνη βάρους 631,5 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα, 3.050 ευρώ και ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις για τη συναλλαγή ναρκωτικών με τα αντίστοιχα ποσά, τις οποίες οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά. 

Τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, που τους άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης,  νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποθήκευση, κατοχή, διακίνηση και αγοραπωλησία ναρκωτικών, ενώ ο νεαρός Αλβανός κατηγορείται και για παράνομη διαμονή στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis