Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:35 | 05/05/2015
Οι 14 Έλληνες του… Μιλάνου δεν έχουν ποινικό παρελθόν, αλλά ορισμένοι από αυτούς είναι γνωστοί στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για αναρχική-αντιεξουσιαστική δράση.
 
Είχαν προσαχθεί την περασμένη Παρασκευή στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αναρχικών- αντιεξουσιαστών. Όλοι τους επέστρεψαν την περασμένη Κυριακή στην Ελλάδα, αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε υποχρεωτική λήψη DNA κατ’ εντολή των εισαγγελικών αρχών της Ιταλίας.
 
Οι δεκατέσσερις Έλληνες διαδηλωτές προσήχθησαν στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη διεθνή έκθεση «Expo Milano 2015». Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Ιταλικό Τύπο, οι Έλληνες προσαχθέντες συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά της διεθνούς έκθεσης (με τίτλο «No Expo»), στη διάρκεια της οποίας κουκουλοφόροι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και τράπεζες.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Μαουρίτσιο Ρομανέλλι διέταξε την υποχρεωτική λήψη DNA από τους Έλληνες αναρχικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν ταυτοποιείται με αντίστοιχο που βρέθηκε πάνω σε βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων.
 
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Έλληνες προσήχθησαν από κατάληψη αναρχικών, καθώς και ότι σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση. Την υπόθεση χειρίζεται η Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο, για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μέσω Ιταλού αστυνομικού συνδέσμου.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis