Γονείς απαγόρευσαν τον γάμο διότι ο γαμπρός... παίζει μουσική

Γονείς απαγόρευσαν τον γάμο διότι ο γαμπρός... παίζει μουσική

Μια 38χρονη από τη Σαουδική Αραβία έχασε τη δικαστική μάχη, που διήρκησε 2 χρόνια, με την οικογένειά της, η οποία δεν της επέτρεπε να παντρευτεί έναν συμπατριώτη της με το επιχείρημα ότι δεν έχει καλή φήμη, διότι παίζει... μουσική, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Okaz.

Πτυχιούχος και στέλεχος τράπεζας έχοντας υπό τις εντολές της 300 υπαλλήλους, η 38χρονη, που κατάγεται από το Κασίμ, μια περιοχή που θεωρείται υπερσυντηρητική στα βόρεια του Ριάντ, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφύγει σε υψηλόβαθμα δικαστήρια για να ακυρώσει την απόφαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πριν από δύο χρόνια, ένας Σαουδάραβας έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα, όμως η οικογένειά της την απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι εκείνος «δεν βρίσκεται στο ίδιο θρησκευτικό επίπεδο με εκείνη», καθώς παίζει ούτι.

Στους συντηρητικούς κύκλους, το να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο ενδέχεται να θεωρηθεί κακό για τη φήμη του άνδρα. Ορισμένες οικογένειες αρνούνται να δώσουν τις κόρες τους σε άνδρες που θεωρούνται ότι είναι κατώτερου στάτους ή έχουν κακή φήμη.