Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 24/05/2016
ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΣ εξακολουθεί να επικρατεί όσον αφορά στο ζήτημα των αυξήσεων στα ειδικά μισθολόγια, το όποιο έχει γίνει και αντικείμενο αντεγκλήσεων μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, και των τομεαρχών της ΝΔ για την Άμυνα και την Δημόσια Τάξη.
 
Ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την υποδοχή του Πολωνού ομολόγου του, διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει εξασφαλίσει από περικοπές εξοπλιστικών προγραμμάτων τα 60 εκατομμύρια πού απαιτούνται ως «ισοδύναμο» προκειμένου να μην παγώσουν οι αυξήσεις στο μισθολόγιο των στρατιωτικών κατά το 2017.
 
Αυτό όμως αφήνει ανοικτό το ερώτημα του τι θα γίνει με τα άλλα ειδικά μισθολόγια, δηλαδή τούς Αστυνομικούς, Λιμενικούς, Διπλωμάτες, Δικαστικούς κ.λπ., για τις αυξήσεις των οποίων θα απαιτηθούν άλλα 58 εκατομμύρια.
 
Επικαλούμενος τον Πρωθυπουργό, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι για να καλυφθούν «αυτά τα 118 εκατομμύρια», πέρα από τα ποσά πού μπορούν να εξοικονομηθούν από τα αρμόδια υπουργεία, θα διατεθούν πιστώσεις «από το πλεόνασμα, το οποίο είναι δεδομένο ως κοινωνικός πόρος».
 
Περαιτέρω ο κ. Καμμένος κατηγόρησε αορίστως κάποιους «υπαλλήλους του ΟΑΕΔ», λέγοντας: «Θα ήθελα να παρακαλέσω διάφορους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ οι οποίοι διέφυγαν τον στρατό να σταματήσουν να γράφουν περίεργες αναλύσεις σε ιστοσελίδες».
 

«Θεατρική παράσταση» χαρακτήρισε τα λεχθέντα από τον κ. Καμμένο ο υπεύθυνος του τομέως Αμύνης της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης.
 
Επεσήμανε επίσης ότι στο ΥΠΕΘΑ υπάρχουν αναγνωρισμένες οφειλές από εταιρείες, καθώς και αδιάθετο υπόλοιπο 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό του.
 
Ερωτά εάν έχει αποδεχθεί το Υπουργείο Οικονομικών ως «Ισοδύναμο» κάποιο από τα ποσά αυτά και αν τα έχει μεταφέρει στους κωδικούς μισθοδοσίας του ΥΠΕΘΑ. Σημειώνει ότι σε άλλες περιπτώσεις, όπως η εφαρμογή της αποφάσεως του ΣτΕ για την αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών, δεν επετράπη η διάθεσις των υπολοίπων από πιστώσεις πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Εξάλλου, ο υπεύθυνος του τομέως Δημοσίας Τάξεως, Δημήτρης Κυριαζίδης, τονίζει ότι ο κυβερνητικός χειρισμός επί του θέματος των ειδικών μισθολογίων «αποδεικνύει πόσο απαξιωτικά αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τα στελέχη αυτά και, συνακόλουθα, το αγαθό που προστατεύουν, τη δημόσια τάξη και τη δημόσια ασφάλεια».
 
(ΕΣΤΙΑ 24/05/2016)
 
staratalogia.blogspot.gr
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis