Γρηγόρης Γερακαράκος: Το πρόβλημα τελικά μήπως δεν είναι η ταινία;

"ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ"
Γρηγόρης Γερακαράκος: Το πρόβλημα τελικά μήπως δεν είναι η ταινία;

Δημοσιεύουμε ανάρτηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών,  κ. Γρηγόρη Γερακαράκου από την προσωπική του σελίδα στο facebook:

"Έκπληκτος παρακολουθώ τη δημόσια συζήτηση που γίνεται μεταξύ των πολιτικών της πατρίδας μας για τα πρόσφατα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αττικής. Ο λόγος; Η αμερικάνικη ταινία Joker, μια, κατά τα άλλα, καλή ταινία, με βάση τις γνώμες των κριτικών.

Το πρόβλημα τελικά μήπως δεν είναι η ταινία; Ένας κοινωνικά απροσάρμοστος και μοναχικός άντρας που ζει με τη μητέρα του, η ασφυκτική πίεση του περιβάλλοντος που δέχεται και οι απρόβλεπτες εκρήξεις του, αποτελούν στοιχεία που συνθέτουν την κοινωνία του 21ου αιώνα, στοιχεία μάλιστα που σίγουρα επηρεάζουν προσωπικότητες και διαμορφώνουν χαρακτήρες!

Οι λύσεις σε αυτά τα ζητήματα έρχονται με κοινωνικοπολιτικό διάλογο και όχι με στείρες συγκρούσεις και μικροπολιτικά παιχνίδια.

Νόμοι που ψηφίζονται και μετά τους κατακρίνουν, νόμοι που δεν εφαρμόζονται, αλλά υπάρχουν ως αναχρονιστικοί και η ελληνική αστυνομία στη μέση όλου αυτού του κυκεώνα, λειτουργώντας εις βάρος της κύριας αποστολής του έργου της."