Γυαλιά καρφιά σχολείο κωφών παιδιών – Αδίστακτοι διαρρήκτες κατέστρεψαν τα πάντα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γυαλιά καρφιά σχολείο κωφών παιδιών – Αδίστακτοι διαρρήκτες κατέστρεψαν τα πάντα [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι δράστες κατέστρεψαν ό,τι βρέθηκε στο πέρασμά τους. Ο διευθυντής εξηγεί όλα όσα έγιναν στο σχολείο...

Καταστροφές σε σχολείο κωφών, παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν άγνωστοι, κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Οι δράστες μπήκαν μέσα στο σχολείο στην οδό Κομνηνών 86 στο Πανόραμα και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν.

«Παραβιάστηκε ο ξενώνας όπου διαμένουν τα παιδιά, μπήκαν στα δωμάτιά τους, άνοιξαν τα συρτάρια και πέταξαν τα πάντα κάτω, βρήκαμε τις πόρτες από τα γραφείο των επιμελητών σπασμένες, διαρρηγμένες, έσπασαν την οθόνη από μια επίπεδη τηλεόραση, άνοιξαν παράθυρα και έκαναν μεγάλες δολιοφθορές.

Έσπασαν πόρτες και βγάλανε τις κλειδαριές. Πήγαν στα υπόγεια όπου εκεί έχουμε πλυντήρια που πλένουμε τα ρούχα των παιδιών, έσπασαν και εκείνη την πόρτα, μπήκαν στην αίθουσα του συντηρητή όπου είναι κλειδωμένη η πόρτα, την έσπασαν όλη ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα.

Πήραν ένα κομπρεσέρ και εργαλεία με τα οποία άνοιξαν άλλους χώρους, μέχρι και κούφωμα πόρτας ξήλωσαν» κατήγγειλε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών του παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Κώστας Βλαχούδης.

Το σχολείο φυλάσσεται από Δευτέρα ως Πέμπτη από ιδιωτική ασφάλεια. Σύμφωνα με τον διευθυντή δεν υπάρχει φύλαξη από την Παρασκευή το απόγευμα που κλείνει το σχολείο ως την Δευτέρα το πρωί που ξανανοίγει.

Στο σχολείο φοιτούν περίπου 70 παιδιά και διαμένουν στο οικοτροφείο συνολικά 8 τα οποία το Σαββατοκύριακο φεύγουν. Από το σχολείο σύμφωνα με τον διευθυντή εκλάπη μόνο ένα κομπρεσέρ και εργαλεία…

Πηγή: newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προσπάθησε να διαρρήξει Ι.Χ. αλλά τον "τσάκωσαν" οι ΔΙ.ΑΣ.