Γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Γυναίκα ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές

Ανυποψίαστη επέστρεψε στο σπίτι της στην Ιεράπετρα το βράδυ της Παρασκευής μία 74χρονη και βρέθηκε μπροστά σε δύο άγνωστους άνδρες οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν εισβάλει στο εσωτερικό του.

Στη θέα της γυναίκας, και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι δύο άνδρες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, την έσπρωξαν βίαια και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.

Η υπόθεση, όμως, εξιχνιάστηκε πολύ γρήγορα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο ένας από τους δύο δράστες εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε στη συνέχεια, οι δύο άνδρες είχαν καταφέρει να αρπάξουν από το σπίτι της 74χρονης χρηματικό ποσό ύψους περίπου 70 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης επισημαίνονται τα εξής:

"Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, υπόθεση ληστείας η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, σε οικία σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για τη διάπραξη της ληστείας.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, άγνωστα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν  χρηματικό ποσό και με τη χρήση σωματικής βίας διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ανωτέρω υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος ημεδαπός, με ακόμα ένα άτομο, διέπραξαν την εν λόγω ληστεία, ο οποίος άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη. 
Επιπλέον, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ληστείας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας".

cretalive.gr