Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 06/06/2015

Πέρα από τις ληστείες, γυναικεία παρουσία καταγράφεται και σε δύο τρομοκρατικές επιθέσεις της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Ο επιχειρησιακός πυρήνας της ΟΛΑ, που χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως... «θυγατρική» του Επαναστατικού Αγώνα, είχε άρωμα γυναίκας από τις πρώτες ενέργειές της.

Σε αυτές, εμφανίζεται ως οδηγός στα οχήματα με τα οποία διέφυγαν οι δράστες των επιθέσεων. Στις 14 Ιανουαρίου 2013, στην αποτυχημένη επίθεση με αντιαρματικό RPG και επιτυχημένη με πολεμικό καλάσνικοφ, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, αλλά και στις 12 Δεκεμβρίου του 2014, κατά την επίθεση με 56 σφαίρες δύο πολεμικών καλάσνικοφ εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ, στη θέση του οδηγού καθόταν γυναίκα.

 

 

Συγγρού

Στα γραφεία της Συγγρού, μια γυναίκα οδηγούσε το όχημα μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι. Φάνηκε ακόμη πιο καθαρά όταν βγήκε από το όχημα, μαζί με δύο ακόμη άνδρες, σε οικόπεδο που χρησιμοποιείτο ως αυτοσχέδιο πάρκινγκ στην οδό Φλέμινγκ 42, στο Παλαιό Φάληρο σε απόσταση περίπου 3-4 χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης, όπου το πυρπόλησαν και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα ή μοτοσικλέτες.

Το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί στις 12 Ιανουαρίου 2013 από τη Μεταμόρφωση. Αλλά και στη δεύτερη επίθεση οδηγούσε ένα κλειστό φορτηγό και περίμενε τους δράστες της επίθεσης της πρεσβείας στην οδό Λαζάρου Σώχου ήταν γυναίκα, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Από αυτό βγήκαν οι δύο δράστες, πυροβόλησαν το κτίριο της πρεσβείας και επέστρεψαν σε αυτό για να διαφύγουν.

Πέρα από το ερώτημα αν η γυναίκα είναι ίδια στις δύο επιθέσεις -δεδομένης και της χρονικής απόστασης μεταξύ των δύο χτυπημάτων-, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν είναι η ίδια με αυτή που συμμετείχε στις ληστείες στο πλευρό του Γιώργου Πετρακάκου. Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ίσως καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο σε σχέση με την ταυτότητα της γυναίκας που σύχναζε στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο.

http://www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis