Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:42 | 31/03/2018

«Θα βρεθούμε αντιμέτωποι ακόμη και με συναδέλφους μας». Το μήνυμα αυτό μετέφερε χθες από τον Βόλο για τους πλειστηριασμούς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, τονίζοντας ότι η Ομοσπονδία ως συνδικάτο θα αντιδράσει άμεσα, αν ο Έλληνας αστυνομικός διαταχθεί να ξεσπιτώσει κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ παραβρέθηκε χθες στη γενική συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ενημέρωσε για όλα τα θέματα που αφορούν στον αστυνομικό, τα οικονομικά, το ασφαλιστικό, όλα τα ζητήματα. Ειδική αναφορά έκανε και για τους πλειστηριασμούς.

«Το Σύνταγμα προβλέπει ρητώς: 1) Πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος 2) Διασφάλιση του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας. Από κει και πέρα, για ρόλους που δεν μπαίνουν στο επάγγελμα του αστυνομικού σαν συνδικάτο θα αντιδράσουμε. Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι και με συναδέλφους μας», προειδοποίησε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «Πρόσφατα στην Ισπανία οι αστυνομικοί διαταχθήκαν. Μπήκαν στα σπίτια και έβγαζαν τους πολίτες έξω. Να μη διατάξουν τον Έλληνα αστυνομικό σε ρόλους που δεν υπόκεινται στη νομοθεσία», προέτρεψε.

[custom:google-ads]

Η ΠΟΑΣΥ σκοπεύει να αντιδράσει άμεσα. «Αυτοί που έφεραν τον λαό σε αυτήν την κατάσταση πρέπει τώρα να βρουν τις λύσεις», επισήμανε, ενώ τόνισε ότι «και οι ίδιοι οι αστυνομικοί πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι δεν πρέπει να είναι τα αποπαίδια αυτής της κοινωνίας. Επιτελούν ένα δύσκολο έργο, και η κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί να τους εκμεταλλεύεται».

Παρόντες στη γενική συνέλευση των αστυνομικών υπαλλήλων ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θανάσης Νταβούρας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΑ Χρήστος Μαυραγάνης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αργύρης Διχτάς, επισήμανε ότι η ΠΟΑΣΥ είναι ενημερωμένη για όλα τα θέματα των αστυνομικών υπαλλήλων της Μαγνησίας. «Εμείς προσκαλέσει την Ομοσπονδία προκειμένου να λυθεί κάθε απορία πάνω σε μείζονα θέματα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος παρουσίασε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του 2017, ενώ εκτενής ήταν και η συζήτηση που ακολούθησε για τις αποφάσεις του ΣτΕ για το μισθολογικό.

Ασφάλεια του πολίτη: «Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί»

«Η ασφάλεια μετράει ζωές και ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί». Την επισήμανση αυτή έκανε χθες ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, εκφράζοντας την ανησυχία των συνδικαλιστών για τη ληστεία σε βάρος 88χρονου στην Γλυφάδα στις αρχές της εβδομάδας.

Ο ηλικιωμένος άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε τους δύο ληστές που μπήκαν στο σπίτι του. Η Ελληνική Αστυνομία έβγαλε οδηγίες για τις αντιδράσεις του πολίτη απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Γερακαράκος επισήμανε ότι κάποιες από τις συμβουλές ξενίζουν και τους αστυνομικούς. «Δηλαδή μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου να σε κλέψει, το παιδί σου κοιμάται στο ένα δωμάτιο, εσύ είσαι με τη σύζυγο και θα κάνεις ότι κοιμάσαι;» διερωτήθηκε.

«Η φυσική και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Να αυξήσουν τα κονδύλια, να αγοράσουν περιπολικά, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να κάνουν προσλήψεις. Αυτό είναι χρέος τους», επισήμανε.

«Εάν δεν συμβούν όλα αυτά», είπε ο ίδιος, «μοιραία η Ελληνική Αστυνομία θα οδηγηθεί να έχει ένα γερασμένο προσωπικό, που θα φθείρεται από την καθημερινότητα».

Τέλος, επισήμανε ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ξεσηκώσουν τον κόσμο. «Η ασφάλεια μετράει ζωές», είπε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

taxydromos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis